2019/2. Çeyrek Şirket Kâr Tahminleri / Vakıf Yatırım

2Ç19 Kar Beklentileri

BIST şirketleri için 2Ç19 bilanço sezonu bu hafta başlıyor

  • Borsa İstanbul’da işlem gören banka ve banka dışı şirketlerinin yılın ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçları 23 Temmuz’da TAV Havalimanları Holding’in finansallarını açıklaması ile birlikte gelmeye başlayacak. Araştırma kapsamımızdaki bankalardan finansallarını ilk açıklayacak banka ise Akbank olacak (25 Temmuz). Banka ve banka dışı şirketler konsolide olmayan finansal sonuçlarını 9 Ağustos tarihine kadar, konsolide sonuçlarını ise 19 Ağustos tarihine kadar açıklayacaklar.

2Ç19’da çeyreklik bazda en yüksek kar düşüşünü İş Bankası’nda bekliyoruz

  • 2Ç19’da bir önceki çeyreğe göre net faiz gelirlerinde yükseliş öngördüğümüz Halk Bankası’nın (Hedef Fiyat: 8,50 TL, KVÖ: Endekse Paralel Getiri, UVÖ: AL) çeyreksel bazda %7,5 yükseliş ile net karı en çok artan banka olmasını bekliyoruz. Aynı dönemde, çeyreksel bazda net faiz gelirlerindeki yükselişe karşın daha yüksek gerçekleşmesini öngördüğümüz faaliyet giderleri ve net ticari zarar nedeniyle İş Bankası’nın (Hedef Fiyat:7,43 TL, KVÖ: Endeks Üzeri Getiri, UVÖ: AL) %52,1 ile net karı en çok azalan banka olacağını tahmin ediyoruz. 2Ç19’da Halk Bankası’nın çeyreksel bazda net faiz gelirlerini (+%35,6) en çok artıran banka olmasını beklerken, faaliyet giderlerinde ise bir önceki çeyreğe göre en fazla artışın %16,3 ile İş Bankası’nda gerçekleşeceğini öngörüyoruz.

Banka dışı şirketlerde net karını en fazla artırmasını beklediğimiz şirketler Pegasus ve Arçelik

2Ç19’da yıllık bazda net karını en fazla artırmasını beklediğimiz şirketler arasında Pegasus (Hedef Fiyat: 52,70 TL, KVÖ: Endekse Paralel Getiri, UVÖ: TUT) ve Arçelik (Hedef Fiyat: 21,00 TL, KVÖ: Endekse Paralel Getiri, UVÖ: TUT) öne çıkarken, Doğuş Otomotiv (Hedef Fiyat: 5,00 TL, KVÖ: Endekse Paralel Getiri, UVÖ: TUT) ve İş GYO’nun (Hedef Fiyat: 1,06 TL, KVÖ: Endekse Paralel Getiri, UVÖ: TUT) ise geçen yılın aksine zarar açıklayarak olumsuz performans sergilemelerini bekliyoruz.

Raporu için tıklayın.