Türk Telekom 2019 6 Aylık Bilanço Analizi / Halk Yatırım – (29.07.2019)

2Ç19 Değerlendirme – Pozitif

Öneri: AL
Hisse Fiyatı: 5,73 TL
Hedef Fiyat: 6,56 TL
Getiri potansiyeli: %14

 Beklentinin üzerinde net kar. 2Ç19’da TL’de görülen sınırlı değer kaybının etkisiyle şirketin net finansal giderleri yıllık bazda %114 düşüşle 999 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Bu bağlamda, geçen yılın aynı döneminde 869 milyon TL net zarar açıklayan şirket, bu yılın ikinci çeyreğinde güçlü operasyonel performansın sağladığı desteğin de etkisiyle 434 milyon TL net kar açıkladı. Açıklanan net kar, piyasa beklentisi ve kurum beklentimizin sırasıyla %3 ve %15 üzerinde gerçekleşti. Net kar tahminimizdeki sapmada, beklentiden güçlü gelen FAVÖK etkili oldu. Bu doğrultuda net kar marjı da bu çeyrekte, 2Ç18’de bulunduğu %-17,56 seviyesinden %7,53 seviyesine yükseldi. 2Ç19 finansallarının hisse performansı üzerindeki etkisinin pozitif olacağını düşünüyoruz.

 Sabit geniş bant ve mobil segment gelirlerindeki güçlü seyir, satış gelirlerindeki artışta etkili olmaya devam etti. 2Ç19’da Türk Telekom’un konsolide satış gelirleri yıllık bazda %16,3 artarak 5,76 milyar TL seviyesinde, hem kurum beklentimize hem de piyasa beklentisine paralel gerçekleşti. Konsolide satış gelirlerindeki artış genel olarak, mobil ve sabit genişbant segmentlerinin gelirlerinde devam eden yükselişlere bağlı olarak gerçekleşti. Özellikle sabit genişbant tarafında ön satış performansında görülen hızlanma ve sınırsız dönemin başlamasıyla yeni abonelere yüksek fiyatların uygulanması satış gelirlerindeki artışta etkili oldu. Mobil tarafında ise, hem ARPU hem de abone sayısındaki artış, segment gelirlerinde yükselişin sürdürülmesinde etkili oldu. Bu arada, 3Ç18’den beri konsolide satışlara pozitif katkıda bulunan sabit ses gelirleri mevcut performansını bu dönemde de korudu.

 Güçlü FAVÖK performansı. 2Ç19’da FAVÖK, güçlü operasyonel performans ve UFRS 16 muhasebe standartlarının etkisiyle yıllık bazda %36,3 yükselerek 2,68 milyar TL seviyesinde, hem kurum beklentimizi hem de piyasa beklentisini sırasıyla %5 ve %4 oranlarında aştı. Bunun sonucunda FAVÖK marjı da yıllık bazda 6,80 puan artarak %46,55 olarak gerçekleşti. IFRS 16 etkisi arındırıldığında da, gelirlerdeki güçlü artış ve etkin maliyet yönetiminin etkisiyle, FAVÖK marjı bu dönemde yıllık bazda 3,4 puan artışla %43,1 seviyesine yükseldi.

Raporun tamamı için tıklayın.