Şok Marketler Hisse Yorumu / Garanti BBVA Yatırım – (12.04.2022)

Değerleme cazip görünüyor

Öneri: Endeks Üzeri Getiri
Mevcut Hisse Fiyatı:  12.90 TL
12A hedef fiyat: 19.6 TL
Potansiyel Getiri: 52%

 Türkiye’nin en yaygın market zincirlerinden biri olan Şok için 19.6 TL hedef fiyat ile Endeks Üstü Getiri (EÜ) tavsiyemizi güncelliyoruz. Hedef fiyatımız %52 getiri potansiyeli sunuyor. Şok, 2022T 3.4x FD/FVAÖK ile uluslararası benzerlerine göre %58 iskontolu işlem görmektedir

 Gıda perakendesine ilişkin yasa tasarısından doğan belirsizlikler ve Getir ile işbirliğinin durdurulması hisse fiyatı üzerinde baskı oluşturuyor olsa da, mevcut risklerin yeterince fiyatlandığını düşünüyoruz. SOKM son 3 ayda BIST100’ün %25, son 12 ayda %43 gerisinde kaldı.

2022 yılının enflasyonist ortamında perakende sektörünü ön plana çıkarıyoruz. Şok Marketler için EÜ önerimizi destekleyen pozitif unsurlar; i) Yurtiçinde hız kesmeyen mağaza büyümesi, ii) Tüketicinin indirim marketlerini daha fazla talep edeceğine dair beklentimiz, ii) Borçsuz yapı ve net nakit pozisyonu, iii) Perakende sektörünün enflasyona karşı korunaklı yapısı, ve iv) Cazip değerleme.

2022 yılında daha yüksek ciroya karşın FVAÖK marjında bir miktar daralma. Türkiye’de tüketicilerin gıda harcamalarını kısmak için bazı ürünlerden vazgeçmek yerine, önceliği düşük fiyatlı ürünlere vereceğini böylece indirim mağazacılığının daha fazla talep edileceğini düşünüyoruz. Mağaza açılış maliyetlerindeki artışa rağmen şirketin fiziki büyümeden de ödün vermeyeceğine inanıyoruz. Büyümenin ana motoru ise enflasyon olacak. Tahminlerimize göre Şok, yüksek enflasyonun yarattığı pozitif etki ve fiziksel mağazalarda %12 civarında organik büyüme sayesinde 2022 yılında şirket öngörülerini (yaklaşık %45 büyüme) aşarak %60 büyüyecek. Ek olarak, Şok bu sene FVAÖK marjında bir miktar daralma öngörerek, FVAÖK marjının yaklaşık %9.0 gerçekleşmesini bekliyor. Enflasyonist ortamın perakende sektörüne getirdiği pozitif etkilerin yanında maliyet yönlü baskılarını biz de göz ardı edemiyoruz. Bu nedenle şirket öngörülerine yakın %8.8 FVAÖK marjı tahmin ediyoruz.

Borçsuz yapı, şirketi defansif kılıyor. Şirket borçsuz yapısıyla 1,343mn TL net nakittedir (2020: 1,116mn TL). Şirketin finansal borcunun olmaması, şirketi faiz hadlerindeki olası yükseliş veya oynaklıklara karşı korunaklı kılıyor. Bu durum, fiziksel büyümeden ödün vermek istemeyen bir anlayış için, daha fazla imkan ve seçenek yaratıyor. Bu sene şirketin mali yapısını daha da güçlendirmek amacıyla kar dağıtımı yapılmayacak.

Riskler: i) Mağaza açılışında öngörümüzden daha muhafazakar kalınması, ii) Ana maliyet kalemlerinde yüksek zamlar, iii) Enflasyon beklentilerinde değişiklik, iv) Perakende yasa teklifi, ve v) Yoğun rekabet ortamı

Kaynak: Garanti BBVA Yatırım