Mavi Jeans Halka Arz Fiyat Tespit Raporu / Şeker Yatırım – (07.06.2017)

MAVİ GİYİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. HALKA ARZ FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU

Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan bu rapor SPK’nın VII-128.1 nolu Pay Tebliği’nin 29.Maddesi çerçevesinde hazırlanmış olup, yatırımcıların pay alım satımına ilişkin herhangi bir tavsiye veya teklif içermemektedir. Yatırımcılar, halka arza ilişkin KAP’ta yayınlanan İzahname setini inceleyerek kararlarını vermelidirler.

Şirket Hakkında

Şirket Sait Akarlılar’ın 1991 yılında “Mavi” markasını oluşturmasının ardından, 1994’te İstanbul’da kurulmuştur. Günümüz itibariyle, şirketin 100% sermayesine sahip olan Blue International Holding BV’nin hissedarları %46 ile Akarlılar Ailesi Üyeleri ve %54 ile Turkish Private Equity Fund II’dir.

1993 yılında ilk monobrand mağazasını İstanbul’da açan Şirket, 1996 yılında Mavi Amerika ve Almanya’nın kurulmasının ardından yurtdışı operasyonlarına da başlamıştır. 2008 yılında Turkish Private Equity Fund II kapsamında yatırım alan şirket, ABD – Kanada – Almanya – Hollanda – Rusya – Avustralya başta olmak üzere 35 ülkede 8 yurtdışı şirket ve 392 monobrand mağaza ve yaklaşık 5,500 satış noktası ile operasyonlarına devam etmektedir. Öte yandan, 2013 yılında Türkiye’de başlatılan e-ticaret faaliyetlerini, sırasıyla 2014 ve 2016 yıllarında ABD ve Kanada e-ticaret siteleri izlemiştir.

Şirketin monobrand mağazalarının 331 tanesi Türkiye’de, 61 tanesi yurtdışı ülkelerde bulunmaktadır. 331 Türkiye Monobrand mağazasının 70 adeti franchise yöntemiyle 3. taraflarca işletilmekteyken, 61 yurtdışı monobrand mağazasının ise 39 adeti franchise’dır. Türkiye’de 174 katlı mağaza ve 262 corner mağazada bulunan Şirket, yurtdışında ise 4,644 noktada satış gerçekleştirmektedir. Şirket ayrıca toptan kanalında da faaliyet göstermektedir. 2017 Mayıs itibariyle 3,340 çalışanı olan Şirket’in ürün çeşitliliği içerisinde ise denim pantolonun (jean) yanısıra, life-style ürünler (t-shirt, gömlek, kazak, mont ve ceket, jean haricinde pantolon) ve aksesuarlar da bulunmaktadır.

Şirketin tamamında kiracı olarak yer aldığı monobrand mağazalarının ortalama büyüklüğü yaklaşık 450 m2 ’dir. Türkiye’de 81 ilin 49’unda bulunan mağazaların toplam satış alanı ise 117 bin m2 ’dir. Şirket yurtdışında ise 4,615 m2 ’de faaliyet göstermektedir. Buna da bağlı olarak, şirket net gelirlerinin yaklaşık %86’sını yurtiçi satışlar oluşturmaktadır. Kanal bazında; perakende satışlar %68.1, toptan satışlar %30.2 ve e-ticaret %1.7’lik kısmı oluşturmaktadır. Ürün bazında satışlarda ise, %44’ü denim pantolon (Jean) iken %56’sı ise lifestyle ürünler ve aksesuarlar olmuştur. Şirketin kendi ürünleri için çıkarttığı “Kartuş Kart”, aktif olarak yaklaşık 4 milyon kişi tarafından kullanılmaktadır.

Halka Arz Bilgileri

Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin pay halka arzı, ortak satışı şeklinde gerçekleşecektir. Şirket’in halka arz yöntemi “Fiyat Aralığı İle Talep Toplama” şeklinde olacaktır. Halka arz öncesi şirket sermayesi 49.657.000 TL olarak açıklanmıştır. Halka arzda Şirket’in pay başına halka arz fiyatı 43,00 – 51,60 TL aralığında belirlenmiştir. Halka arz ile birlikte şirketin halka açıklık oranı %47,83 şeklinde gerçekleşecektir. Ek satış olması durumunda ise halka açıklık oranı %55,00’e yükselecektir.

Halka arz yönetimi ortak satışı ve Özel Girişim Sermayesi çıkışı olduğu için elde edilecek fon şirket operasyonlarında kullanılmayacaktır.

Taahhütler

Sermaye Piyasa Kurulu’nca 5 Haziran 2017 tarihinde onaylanan izahnamede belirtildiği üzere, Blue International Holding BV;

Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş halka arza konu olmayan şirket paylarının, halka açık payların BİST’te işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 180 gün boyunca satılmayacağını taahhüt etmiştir. Ayrıca; BİST’te işlem görmeye başlanan tarihten itibaren 1 yıl süre ile Şirket paylarını halka arz fiyatının altında bir fiyattan BİST’te satmayacağını, aynı sonucu doğuracak herhangi bir işlem yapmayacağını ve BİST dışında yapılacak satışlarda da satışa konu payları alanları bu kısıtlamalar hakkında bilgilendireceğini taahhüt etmiştir. Şirket, şirket paylarının BİST’te işlem görmeye başlamasından itibaren, 180 gün boyunca bedelli sermaye artırımı yapmayacağını ve dolaşımdaki pay miktarını artırmayacağına dair taahhütte bulunmuştur.

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin Hazırlamış ve KAP’ta yayınlamış olduğu Halka Arz Fiyat Tespit Raporu’na ve Belirlenen Fiyata İlişkin Değerlendirme

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan Fiyat Tespit Raporu’nda Piyasa Çarpanları Analizi yöntemi kullanmıştır.

Öte yandan, 2017 yılı boyunca açılacak mağazalar, faal mağazalarda yapılacak olan alan genişletmeleri, mağazaların son 3 yıldaki ağırlıklı yıllık ortalama birebir satış büyümeleri, toptan ve e-ticaret kanallarındaki son 3 yıllık satış büyümesi hesaplamaları ile Fiyat Tespit Raporu’nda 2018 Ocak (Şirket Finansal Tablo Yayımlama tarihi sektör gereği 1 Şubat – 31 Ocak şeklinde) pro-forma verileri kullanılmıştır. Bu veriler ışığında, 2017 Ocak itibariyle (Geçmişe dönük 12 aylık olarak) düzeltilmiş FAVÖK marjının (13.0%) üzerine pro-forma FAVÖK marjı büyümesi (0.74%) eklenerek 2018 Ocak (Geçmişe dönük 12 aylık olarak) tahmini FAVÖK’üne (13.74%) ulaşılmış ve şirket değeri bu FAVÖK tutarı üzerinden hesaplanmıştır.

FD/Net Satışlar ve FD/FAVÖK çarpanlarının %50 – %50 ağırlıklandırıldığı Fiyat Tespit Raporu’nda; Firma Değeri TL 3.008mn TL ve Pay Fiyatı 60,6 TL olarak hesaplanmıştır.

Piyasa Çarpanları Yöntemi ile Belirlenen Firma Değeri

FD/Net Satışlar ve FD/FAVÖK çarpanları ile yapılan piyasa değeri hesaplamasında;

Şirket’in ana faaliyet konusu olan Toptan ve Perakende Moda sektöründe faaliyet gösteren rahat/günlük giyim odaklı halka açık bir firma olmadığı için; operasyonel olarak perakende alanındaki benzer olduğu savı ile Türkiye’deki indirimli süpermarket zinciri olan BİM A.Ş ile perakende moda alanında Mavi Giyim ile faaliyetleri benzeşen uluslararası firmalar benzer şirketler olarak belirlenmiştir.

Raporun tamamı için tıklayın.

TÜM HİSSE YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN!