İstihdam mucizesi mi, muamması mı?

Atilla Yeşilada – 15.02.2018

Ünü Gezegen’in atmosferini aşıp Samanyolu’na yayılmış FÖŞ gibi yazar, önüne gelen bir ton konu arasında hangisini kaleme alacağını çok dikkatle seçmek zorunda. Sonuçta, benim yazdıklarım yanlız Türkiye ekonomisi, piyasaları ve siyasi dinamiklerini değil, belki de bu Gezegen’in kaderini etkiliyor. Bu yüzden haftalardır solcu entellerin CHP’ye saldırma hobisini yerden yere vuran makalemle Tesla’nın Ağır Şahin roketinin nasıl uzayı serbest ticaret açtığını bir süre daha sizlerden esirgeyeceğim. Bu arada, dün 2017 yılında ekonomi ve siyasetin gerçek hikayesini ve 2018-2020’ye izdüşümün analiz ettiğim “Hormonlu Büyüme yılları” adlı ikinci kitabımı da Paranoya, pardon Panaroma Basımevi’ne teslim ettim. Şimdiden uyku tulumu ve battaniyelerinizi alıp yakın bir kitapevi önünde kuyruk nöbetine başlamanız iyi olur. Halka arzların aksine ikinci piyasada değer kazansın diye sadece 50 bin adet bastırıyorum, evladiyelik.

Kitapta üstünde en çok durduğum konulardan biri de Türkiye’de genç işsizlik ve Sünni-milliyetçi indoktrinasyon işkence merkezine dönüştürülen eğitim sisteminin nasıl kalkınmayı engellediği.

Perşembe günü yayınlanan Kasım ortalamalı istihdam verileri bu konuda düşüncelerimi olgunlaştırma fırsatı verdi bana. Siz, asla takdir ve övgülerini benden esirgemeyen okurlarımla birkaç muammayı paylaşmak istedim.

Devamı için TIKLAYINIZ!