Galata Wind 2022 2. Çeyrek Bilanço Analizi / Ak Yatırım – (12.08.2022)

2Ç22 Bilanço Değerlendirmesi

Net kar operasyonel olmayan gelirler nedeniyle beklentileri aştı: Galata Wind 2Ç22 finansallarında 341 milyon TL net kar açıkladı. Net kar 135 milyon TL olan piyasa medyan beklentisinin oldukça üzerinde gerçekleşti. Operasyonel sonuçlar beklentilere paralel olurken, 176 milyon TL tutarında ertelenmiş vergi geliri net karı destekledi. Ertelenmiş vergi geliri dışarıda bırakılıp bakıldığında net kar 166 milyon TL olurken, piyasa beklentisinin halen %23 üzerinde gerçekleşmiş oldu. Buradaki pozitif sapma ise işletme sermayesi üzerinden oluşan kur farkı karlarından kaynaklandı. Geçtiğimiz yıl aynı dönem 6 milyon TL, 2021 yılının tamamında 171 milyon TL net kar açıklamıştı. Net karda yıllık bazdaki büyüme güçlü operasyonel sonuçlar, finansal giderlerdeki iyileşme ve ertelenmiş vergi gelirinden kaynaklandı.

Yorum: Şirket’in büyüme ve operasyonel karlılığı beklentilere paralel olurken, net kar operasyonel olmayan kalemler nedeniyle beklentileri oldukça üzerinde gerçekleşti. Piyasanın net kardaki sapmaya pozitif tepki verebileceğini düşünüyoruz. Ancak hissenin son 2 ayda %68 yükselmesi ve endeksi %50 oranında yenmesi nedeniyle kar satışları ile karşılaşma olasılığını da göz ardı etmiyoruz. Bununla birlikte güçlü rüzgar nedeniyle RES portföyü 3. çeyrekte şuana kadar %46 gibi olağanüstü bir üretim artışı gösteriyor (EPİAŞ). 3. çeyreğin mevsimsel olarak da en güçlü çeyrek olduğu dikkate alındığında, Şirket’in 3Ç22’de tarihsel olarak rekor çeyreklik üretim, ciro ve FAVÖK marjına ulaşacağını öngörüyoruz. Güçlü üretim hacimleri nedeniyle önümüzdeki 1 yıllık FAVÖK beklentimizi hafif yukarıya 66 milyon dolara yükseltiyoruz. Hisse 1 yıllık FAVÖK tahminimize göre halen cazip 4.6x FD/FAVÖK çarpanı ile işlem görüyor.

Güçlü büyüme ve iyileşen operasyonel karlılık: Satışlar yıllık bazda %155 büyüme ile 228 milyon TL’ye yükseldi. Elektrik satış hacimlerindeki artış, yüksek elektrik fiyatları ve ortalama dolar/TL kurundaki değişim gelirlerdeki büyümenin ana nedenleri olarak öne çıktı. Şirket’in elektrik üretim hacmi, mevsimsel olarak yılın en zayıf çeyreği olan 2. çeyrekte yıllık bazda %19 organik büyüme gösterdi. Spot elektrik fiyatları 2Ç22’de ortalama 125 dolar/MWh seviyesinde oluşurken, geçen sene aynı dönem 43 dolar/MWh ve 2021 yılı ortalaması 55 dolar/MWh seviyesindeydi. Yüksek spot fiyatlara rağmen, EPDK’nın getirdiği geçici düzenleme nedeniyle Şirket’in YEKDEM’den yararlanmayan santrallerinin satış fiyatı 81.5 dolar/MWh ile sınırlandırıldı. Şirket’in üretim hacminin yaklaşık %29’u dolar bazlı YEKDEM gelirlerinden yararlandı. Şirket ayrıca 14.5 milyon TL tutarında karbon sertifika hakkı geliri elde etti. Geçtiğimiz yıl aynı dönem 3.9 milyon TL seviyesindeydi. Karbon satış gelirleri bu çeyrek satışların yaklaşık %6’sını oluşturdu. Şirket’in, 2Ç22 itibari ile 333bin ton karbon sertifika hakkı bulunurken artan fiyatlar nedeniyle önümüzdeki çeyreklerde de karbon gelirlerinin yüksek seyretmeye devam edeceğini öngörüyoruz.

Kaynak: Ak Yatırım