Forex Yorumları / A1 Capital – (28.10.2019)

Veri açısından sakin bir gün beklediğimiz işlem gününde akşam saatlerinde Avrupa Merkez Başkanı Draghi’nin konuşmasını izleyeceğiz.

Brexit sürecinden gelen haber akışlarını da net olarak takip edeceğiz. AB’nin İngiltere’den gelen erteleme kararına sıcak baktığını söyleyebiliriz. Gün içerisinde dikkatler Birleşik Krallık Avam Kamarası’nda 12 Aralık tarihinde erken seçime gitmek için yapılacak oylamalarda olacak.

EURUSD

ECB’nin faizi sabit tutması ve Brexit sürecindeki karışık görünümünün etkisiyle baskı altında kalan paritede, hafta içinde gerçekleşecek FED/FOMC toplantısının yüksek volatiliteye sebep olacağını düşünmekteyiz. Michigan Üniversitesi Anketleri’ne göre ECB verilerine göre 2019-2020 ve 2021 yılları için Enflasyon ve büyüme tahminlerinin aşağı yönlü revize edilmesi, Euro varlıkları üzerinde ekstra etki yarattı. Teknik olarak, Euro varlıkları üzerinde baskının devam etmesi halinde 1.1072 destek seviyesini takip edeceğiz. Bu desteğin altında fiyatlama olması halinde paritenin 1.1060 ve 1.1045 destek seviyelerine kadar gerilemesini bekleyebiliriz. Yukarı yönlü hareketlilikte 1.1100 ve 1.1120 direnç seviyelerini izleyeceğiz.

GBPUSD

Brexit sürecindeki belirsiz görünümün paritede baskı yaratmaya devam ettiğini görmekteyiz. Bugünün en önemli unsuru Boris Johnson’ın, Pazartesi günü erken seçim için bir önerge vereceğini açıklamalarından sonra piyasanın vereceği tepki olacaktır. Hafta içinde FED kararlarına yönelik fiyatlamalar görebiliriz. Seviye olarak, Brexit sürecindeki belirsiz görünümün devam etmesi halinde 1.2800 destek seviyesinin destek olmasını beklemekteyiz. 1.2800 seviyesinin altına sarkması halinde satış baskısının artacağını düşünebiliriz. Bu senaryoda 1.2760 destek seviyesini izleyeceğiz. Yukarı yönlü hareketlilikte 1.2850 ve 1.2900 direnç seviyelerini takip edeceğiz.

USDTRY

Jeopolitik risklerin etkisiyle fiyatlamalar gördüğümüz paritede geçen Perşembe günü TCMB’nin beklenenden fazla bir faiz indirimi gerçekleştirdiğini gördük. Bu karar sonrasında ani bir yükseliş gösteren paritenin 5.7300’lü seviyelere kadar geri çekildiğini görmekteyiz. Bundan sonra ilk dikkat edeceğimiz unsur TCMB’nin 31 Ekim’de yayınlayacağı Enflasyon Raporu olacaktır. Seviye olarak, kritik 5.7500 bölgesinde fiyatlamalar gördüğümüz parite için geri çekilmelerin devam etmesi halinde ilk olarak 5.7500 seviyesinin altında kalıcılık arayacağız. Bu senaryonun gerçekleşmesi halinde 5.7300 ve 5.7000 destek seviyelerini izleyeceğiz. Olası yükselişlerde 5.7900 seviyesinin direnç olarak izleyeceğiz. Bu seviyenin üstünde kalıcılık sağlanması durumunda alım iştahının artmasını bekleyebiliriz.

ALTIN

Brexit sürecinden gelen karışık görünüm ve ABD tarafından gelen olumsuz veri akışının hafta içi yapılacak FED toplantısında faiz indirimi öngörüsünü artırmasından dolayı emtiada yukarı yönlü hareketlilikler görmekteyiz. Küresel risk unsurlarının devam etmesi halinde emtianın 1508-1513 direnç seviyelerine kadar yükselmesini bekleyebiliriz. Bu direnç seviyelerinin üstünde kalıcılık sağlanması halinde alıcılı seyrin momentum kazanabileceğini söyleyebiliriz. Aşağı yönlü hareketlilikte kritik 1500 seviyesini izleyeceğiz. Bu seviyenin altında fiyatlamalar olması halinde emtianın 1496 destek seviyesine kadar çekilmesini izleyebiliriz.

BRENT PETROL

ABD-Çin arasındaki ticaret müzakerelerinden kaynaklı bir süredir yükseliş kaydeden emtia için Brexit sürecinden gelen karmaşık görünümden sonra bir miktar düzeltme gördüğümüzü belirtelim. Teknik olarak, yukarı yönlü hareketliliklerde 61.80 direnç seviyesini izleyeceğiz. Bu seviyenin üstünde fiyatlamarın olması halinde sırasıyla 62.50-62.90 direnç seviyelerini izleyeceğiz. Olası düşüşlerin düzeltme olarak düşünebiliriz. Bu olası düşüşlerde emtianın 61.20 ve 60.60 destek seviyelerini test etmesini bekleyebiliriz.