EUR/USD Paritesi Yorumları / Yapı Kredi – (27.07.2026)

Eur/Usd

Körfez’de tansiyon biraz düştü. Cuma gecesinden bu yana taraflar yeni saldırı düzenlemedi. Böylece yeni hafta sınırlı iyimser fiyatlama ile başlıyor. İyimserlik yine Körfez’deki duruma bağlı
olmaya devam edecek. Bu hafta faiz kararları haftası: 29/7 FED, 30/7 BOE, 31/7 BOJ. Faizler değişmezse sözlü yönlendirme kısmı dikkat çekici olabilir. Yeni bir söz, farklı bir yönlendirme duymazsak etkileri sınırlı hatta nötr kalabilir. Dolar Endeksi haftaya 101,2 civarında başlıyor. Piyasa eylül ayı FED faiz artışına yüzde 63 ihtimal veriyor.

Dolar Endeksi son bir yıldır sürdürdüğü 96,5-100,5 bandının üzerine çıkmış durumda. Bandın üstünde kalıcılık sağlaması 102,5 ve ardından 104,5 civarı hedeflenebilir. Bu sabah 1,14 seviyesindeki paritede 1,141 ve 1,147 seviyeleri gün içi direnç; 1,136 ve 1,132 seviyeleri gün içi destek seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün sınırlı pozitif seyir izleyebilir.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

@ParaBorsaNet'i X'te Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN X'TE BİZİ TAKİP EDİN!