Piyasa Görüşü
Günaydın. Dün İran’ın, İsrail’in Lübnan’daki operasyonlarını gerekçe göstererek ABD ile görüşmeleri askıya alacağını açıklaması piyasalarda satış baskısı yarattı; petrol fiyatları gün içinde %6’nın üzerinde tepki verdi. Trump’ın hızla devreye girerek İsrail-Lübnan arasında yeni bir saldırmama mutabakatı sağlaması ve İran’ın resmi olarak müzakerelerden çekilmediğini vurgulaması olumsuz tepkinin sınırlı kalmasını sağladı. Sonuç itibarıyla piyasalar gerilim ve diplomasinin eş zamanlı ilerlediği mevcut senaryoyu fiyatlamayı sürdürüyor.
Yurt içinde dün 1Ç26 GSYİH büyümesi %3,4 beklentisinin altında %2,5 olarak açıklanırken İSO imalat PMI Nisan’daki 45,7’den Mayıs’ta 49,8’e belirgin toparladı. İTO Mayıs enflasyonu aylık %1,53 ile Cuma günkü TÜİK TÜFE verisi açısından iyimser bir zemin oluşturdu; beklenti aylık %1,6 seviyesinde.
Küresel piyasalarda bu sabah risk iştahı karışık. Saat 08.00 itibarıyla S&P 500 vadelileri yatay seyirle 7.588 puandan işlem görürken Euro Stoxx 50 CFD %0,51 artışla 6.051 puanda seyrediyor. Nikkei 225 vadelileri %0,88 ekside 66.090 puanda işlem görüyor. Emtia cephesinde dünkü sert tepkinin bir bölümünün geri verildiği Brent petrol %3,17 kayıpla 94,18 dolara gerilerken ons altın %1,24 artışla 4.517 dolardan alıcı buluyor. ABD 10 yıllık tahvil faizi 7 baz puan gerileyerek %4,44 seviyesinde seyrediyor.
BIST-100 endeksinde bu sabah nötr bir açılış bekliyoruz. Teknik görünümde 50 günlük üstel hareketli ortalama olan 13.925 ve 13.900 seviyeleri kısa vadeli kritik direnç bandını oluşturuyor; bu bölgenin geride bırakılması yukarı yönlü hareketi güçlendirebilir. Aşağıda ise 13.600 ilk destek, 13.500 ikinci destek seviyesi olarak izlenecek.
Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Kaynak: Phillip Capital Günlük Bülten