Borsa Şirket Haberleri / Ziraat Yatırım – (25.03.2026)

SABAH STRATEJİSİ

Güne satıcılı başlayan BIST100 endeksinde, devam eden jeopolitik haber akışının etkisiyle satış baskısı derinleşti ve endeks günü %1,8 düşüşle 12.930 puandan tamamladı. İşlem hacmi 140 milyar TL ile son bir ay ortalamasının altında kalırken, 80 hisse günü negatif bölgede kapattı. Sektörel bazda genel bir zayıflık izlenirken, Madencilik endeksi (XMADN) %4,8 gerileyerek negatif ayrıştı. Bankacılık endeksi (XBANK) %3,4, Sınai endeksi (XUSIN) ise %1,1 düşüş kaydetti. Gün içerisinde Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, Türkiye’nin küresel belirsizlikler ve jeopolitik gerilimlerin ekonomiye olası etkilerini sınırlandırmak için gereken tedbirleri almayı sürdüreceği belirtildi. Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hürmüz Boğazı’ndaki gelişmelerin küresel ekonomide ciddi türbülans yarattığını belirterek, buna rağmen Türkiye ekonomisinin direnç seviyesinin tarihi zirvede olduğunu vurguladı. Öte taraftan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İran’dan doğalgaz akışının kesildiği yönündeki iddialara ilişkin olarak, arzda herhangi bir sorun bulunmadığını ve depolama tesislerinin %71 doluluk oranına sahip olduğunu açıkladı. Öte yandan, dün akşam ABD Başkanı Trump, İran ile müzakerelerde önemli ilerleme kaydedildiğini ve tarafların anlaşmaya yakın olduğunu belirtirken, Tahran’ın nükleer silah sahibi olmayacağı yönünde mutabakata varıldığını öne sürdü. ABD’nin İran’la savaşında ateşkes arayışında olduğu ve İran’a görüşülmek üzere bir plan gönderdiği yönündeki haberlerle bu sabah risk iştahında pozitif bir görüntü var. ABD vadelileri %0,7 civarında yükselişte. Japonya hariç MSCI Asya Pasifik endeksi de yaklaşık %1,6 oranında artıda seyrediyor. Brent petrol ise 100 USD’nin altında seyrediyor. Öte yandan, Gelişmekte Olan Ülke para birimleri yatay. Bu ortamda BIST100’ün güne alıcılı bir görüntüyle başlamasını bekliyoruz. Bugün yurtiçinde TCMB mart ayı hanehalkı ve sektörel enflasyon beklentilerini açıklayacak. Yurtdışında ABD’de cari denge ve ham petrol stokları izlenecek. Euro Bölgesi’nde ise ECB Başkanı Lagarde’ın açıklamaları takip edilecek.

ŞİRKET HABERLERİ

Anadolu Grubu Holding (AGHOL, Nötr): Şirket, Genel Kurul onayına sunmak üzere hisse başına brüt 0,70 TL, net 0,59 TL temettü dağıtılmasına karar vermiştir. Son kapanış fiyatına göre temettü verimi %2,5 seviyesindedir.

Gür-Sel Turizm (GRSEL, Sınırlı Pozitif): Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gündüz, 2026 yılına ilişkin beklentilerin güçlü olduğunu belirterek Şirket’in 5-7 milyar TL (2025: 3,7 milyar TL) FAVÖK hedeflediğini açıkladı. Gündüz, ABD ve Ürdün’deki projelerin 2026 sonundan itibaren finansallara katkı sağlamasının beklendiğini ifade etti. Şirketin büyüme stratejisinde Avrupa ve ABD’de yatay ve dikey genişlemenin öne çıktığını vurgulayan Gündüz, artan yakıt maliyetlerinin sözleşmeler ve fiyatlama mekanizması üzerinden müşterilere yansıtılabildiğini belirtti.

Türk Altın İşletmeleri (TRALT, Nötr): İzmir 5. İdare Mahkemesi, Çukuralan Altın Madeni Kırma-Eleme Tesisi Projesi’ne ilişkin ÇED olumlu kararının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan iki davada yürütmenin durdurulması taleplerini kesin olarak reddetmiştir.

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Alfa Solar Enerji (ALFAS): Şirket ile Zorlu Holding ortaklığında kurulan Zorlu Alfa Solar Hücre Üretimi’nin tasfiye sürecinin tamamlanarak şirket kayıtlarının terkin edilmesine karar verildiği açıklanmıştır.

Altınkılıç Gıda ve Süt (ALKLC): Şirket, 2025 yılında ilave üretim hattı ve makine yatırımlarını tamamladığını, kapasite ve verimlilikte artış sağlandığını açıklamıştır. 2026’da yeni ürünlerin portföye eklenmesiyle satış hacmi ve ciroda artış beklenmektedir.

Anadolu Isuzu (ASUZU): Şirket, Genel Kurul onayına sunulmak üzere kar payı dağıtılmasına karar vermiştir. Hisse başına brüt 2,38 TL, net 2,02 TL temettü ödemesi öngörülürken, son kapanış fiyatına göre temettü verimi %3,7 olarak hesaplanmaktadır.

Galata Wind Enerji (GWIND): Şirket, hisse fiyat istikrarını desteklemek amacıyla azami 7,3mn adet pay ve 225mn TL fonla sınırlı, 2026 Genel Kurul toplantısına kadar geçerli bir pay geri alım programı başlatılmasına karar vermiştir.

İş GSYO (ISGSY): Şirket’in çıkarılmış sermayesinin %488 oranında artırılarak 500mn TL’ye çıkarılmasına karar verilmiştir.

Link Bilgisayar (LINK): Şirket, TÜBİTAK TEYDEB 1833 SAYEM Yeşil Dönüşüm 2026-1 çağrısı kapsamında, tekstil atıklarının katma değerli ürünlere dönüştürülmesini hedefleyen TEXMOD projesi için uygunluk başvurusu gerçekleştirdiğini açıklamıştır. Proje kapsamında atıkların kompozit panel ve zemin malzemelerine dönüştürülmesi ile yapay zeka destekli dijital platform üzerinden Ar-Ge süreçlerinin optimize edilmesinin hedeflendiği belirtilmiştir.

Şeker GYO (SEGYO): Şirket’in Şeker Kule’de sahip olduğu 26 adet bağımsız bölüm üzerindeki toplam 150mn USD tutarındaki ipoteklerin kaldırıldığı açıklanmıştır.

Kaynak: Ziraat Yatırım Sabah Stratejisi