Aksa Enerji 2020 12 Aylık Bilanço Analizi / Ak Yatırım – (4.02.2021)

Toplantı notları – Öneri Yok

Genişleyen yurt dışı varlığı ve olumlu

Türkiye görünümü Aksa Enerji, yurt dışında yeni kapasite anlaşmaları ve yurt içinde avantajlı fiyatlama ortamı sayesinde olumlu bir görünüm sergilemektedir. Hissenin son 3 aylık dönemde %50 getiri ile BIST 100 endeksine göre %19 göreceli performansına bakara bu olumlu gelişmelerin bir miktar fiyatlandığını söyleyebiliriz. Ancak, Özbekistan ve Kongo yatırımları ile ilgili detayların açıklanması ve Türkiye operasyonlarının artan katkısının hisse için taze güç sağlayabileceğini düşünüyoruz. Tahminlerimize göre 2021 yılında %25 FAVÖK ve %53 net kar büyümesi elde edilebilir. Bu hesaplamalara göre Aksa Enerji 2021T 4,2 FD/FAVÖK ve 7,8 F/K ile işlem görmektedir.

Yurt içinde olumlu fiyat ortamı

Türkiye’de son dönemde yaşanan zayıf yağış ortamı, hidroelektrik santrallerin toplam elektrik üretimi içindeki payının düşmesine sebep oldu. Enerji arzındaki bir bu kaybın, serbest piyasada oluşan fiyat artışları ile birlikte, doğalgaz santralleri tarafından telafi edildiğini görüyoruz. Mevcut fiyat ortamının, özellikle Aksa Enerji’nin 900MW Antalya santrali gibi yüksek verimliliğe sahip doğalgaz santralleri için anlamlı bir kar elde etme fırsatı yarattığını hesaplıyoruz. Bu sayede, orta vadede zaten yüksek katkı sağlayan linyit santraline ilave bir gelir elde etme şansının doğduğunu görüyoruz. Ayrıca, Şirket’in yakın zamanda Irak’a 150MW kapasiteye kadar yapacağı enerji ihracatının da 2021 yılında Türkiye operasyonlarına ilave katkı yapacağını düşünüyoruz.

Yurt dışı atağı son dönemde hız kazandı

Aksa Enerji’nin yurt dışında halihazırda 3 ülkede operasyonları bulunmaktadır (Gana, Madagaskar ve Mali). Yakın zamanda ise Özbekistan ve Kongo’da sırasıyla 740MW ve 100MW’lık yeni kapasiteler için önemli anlaşmalara imza atıldı. Bu kapasitelerin sene sonuna kadar devreye alınması bekleniyor. Ancak, santraller için büyük ölçüde Türkiye’de atıl durumda duran doğalgaz türbinleri kullanılacağı için serbest nakit akışı üzerinde yapılacak yatırımların önemli bir baskı kurmasını beklemiyoruz. Bunlara ilave olarak, yakın zamanda Mali sözleşmesinde olduğu gibi, 2024’te sona erecek olan Gana santrali için de bir sözleşme uzatımı yapılmasını bekliyoruz. Son olarak, Şirket aktif bir şekilde yurt dışında yeni fırsat arayışlarına devam ettiği için, bu yönde ilave haber akışı olabileceğini de göz ardı etmemek gerektiğini düşünüyoruz.

Kaynak: Ak Yatırım