2015’te Holding Sektörü / Garanti Yatırım

Garanti Yatırım 2015 Mali Piyasalar Stratejisi Raporu’nda HOLDİNG SEKTÖR ANALİZİ ve ÖNE ÇIKAN HOLDİNG HİSSELERİNE de yer verdi:

– 12 aylık hedef fiyatımız 6.50TL, %40 artış potansiyeli sunmaktadır. Altyapı yatırımlarını sürdüren Şirket, PPP ve öğrenci yurtları gibi yeni potansiyel yatırım alanlarını da de ğerlendirmektedir. Uzun vadede i ştiraklerden daha iyi sonuçlar ve görünürlük ile iskontonun azalmasını bekliyoruz.

– Temettü geliri artacak. Akfen Holding’in TAV Havalimanları’nın 2014 karından 22mn TL temettü geliri elde edece ğini öngörüyoruz. Ayrıca Holding’in Mersin Uluslararası Limanı’ndan (MIP) aldığı temettü de önümüzdeki yıllarda artacaktır. Bunların haricinde, Akfen Holding, diğer iş kollarındaki borçlarının yeniden finansmanı ile temettü gelirlerini artırmayı hedeflemektedir.

– Akfen HES’te toparlanma. 2014’teki kuraklıktan dolayı Akfen HES’in üretim hacmi 10A14’te yıllık bazda %36 düşmüştür. 2015’te artan kapasite ve artan ya ğışlar ile toparlanma bekliyoruz.

– Başarılı kurumsal işlemler. Akfen Holding kendisine bir ana iş kolu tanımlamadığı, yüksek getirili yeni iş kollarına girdiği ve değerini bulan yatırımları satmakta başarılı olduğu için hissedarlarına yüksek getiri sağlamaktadır.

– IDO ve/veya MIP’nin halka arzı halen gündemde. Akfen hem İDO, hem de MIP için halka arzın da söz konusu olduğu çeşitli alternatifleri değerlendirmektedir. İki şirket için de halka arz tercih edilirse, hem bu şirketlerin gerçek değerleri ortaya çıkacak, hem de Holding’in yüksek iskontosu düşecektir.

Garanti Yatırım Araştırma

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir