Emlak Konut GYO Hisse Yorumu / Halk Yatırım – (18.10.2016)

Emlak Konut GYO Hisse Yorumu

‘Satışlar ivme kazanacak’

Fiyat (TL) 2.96

12 aylık hedef fiyat (TL) 4.00

Yukarı potansiyel 35.1%

Şirket Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre %50 düşüşle 534 adet bağımsız bölümün satışını gerçekleştirerek 443 milyon TL satış hasılatı elde etti. Yılbaşından bu yana ise %28 daralma kaydederek, 5.833 adet bağımsız bölüm satışı ve 4,17 milyar TL satış hasılatı elde etti. Böylece şirket Eylül ayı itibarıyla yıllık hedeflerinin yarısını gerçekleştirmiş oldu. Şirketin 2016 yılı için 11 bin bağımsız bölüm satışı ve 7,6 milyar TL satış hasılat hedefi bulunuyor. Konut alımına yönelik uygulanan teşvikler ve yılın kalanında yapılması planlanan yeni proje lansmanları ile Emlak Konut GYO’nun satış performansını artırmasnı bekliyoruz.

Konut sektörünü canlandırmaya yönelik atılan adımlar hisse üzerinde destekleyici

Kredi faiz oranlarında yapılan indirimlerin yanı sıra, konut kredilerinde %75’lik banka kredisi oranının %80’e çıkarılması, 150m2 üstü ya da m2 fiyatı 1.000 TL’nin üzerinde olan ve 2017 Mart ayının sonuna kadar teslim edilecek konutların KDV’sinin %18’den %8’e indirilmesi şirket satış performansını desteklemesi adına olumlu katkı sağlayacaktır.

Tamamlanmış projelerdeki ihale çarpanı 2,09x olarak karşımıza çıkıyor

2016 yılının ilk yarısında, ihale değerinin veya proje gelirinin arsa maliyetine oranı olarak bilinen “çarpan” değeri tamamlanmış projelerde 2,09x olarak kalmaya devam ederken, ihale edilmiş projelerde söz konusu çarpan 2,19x. 2015 yılında yapılan ihalelerde ortalama çarpan 2,4x idi. Şirket 2016 yılında yapılması planlanan ihalelerde ortalama çarpanı 2,0x – 2,1x arasında tahmin etmektedir.

Yılın yedi ayında zayıf seyreden konut satışlarının ardından Ağustos ve Eylül ayında açıklanan satış rakamlarında görülen toparlanmanın yanı sıra, faiz ve vadede kolaylık sağlayan kampanyanın yıl sonuna kadar uzatılmasının da etkisiyle, satışlardaki iyileşmenin devam edeceğini öngörüyoruz. Hisse geri alım programının devam ediyor olması, borçsuz yapısı, Net Aktif Değerine göre tarihi ortalamasının altında işlem görmesi ve hükümetin konut alımına yönelik uyguladığı teşviklerin hisseye olan ilgiyi canlı tutacağını düşünüyoruz.

Raporun tamamı için tıklayın.

TÜM HİSSE YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN!