Türk Telekom 2020 3 Aylık Bilanço Analizi / Halk Yatırım – (14.05.2020)

1Ç20 Finansal Sonuçlar – Pozitif

Öneri: AL
Hisse Fiyatı: 7,53 TL
Hedef Fiyat: 11,68 TL
Getiri Potansiyeli: %55

 Beklentileri aşan net kar. Operasyonel olmayan tarafta, 1Ç20’de TL’nin çeyreksel bazda dolar ve euroya karşı sırasıyla %9,7 ve %8,5 seviyelerinde değer kaybetmesine karşın şirketin hedging mekanizmasının verimliliğinin şirketin döviz cinsi nakitlerinin yarattığı doğal hedge imkanıyla pekişmesi sonucunda, şirketin kur farkı zararı, beklentimizden düşük seviyede 294 milyon TL olarak gerçekleşti. Faiz giderleri ise bu dönemde salgının makroekonomik etkilerini bertaraf etmek için küresel merkez bankalarının koordineli olarak attıkları genişlemeci adımların faiz giderlerini baskılamasının desteğiyle çeyreksel bazda ılımlı görünüm sergiledi. Bu bağlamda, 1Ç19’da 310 milyon TL net kar açıklayan şirket, 2020 yılının ilk çeyreğinde operasyonel performansındaki normalleşmenin karlılığa yansımasının şirketin azalan döviz açık pozisyonunun beraberinde hem hedge mekanizmasının desteği hem de faizlerdeki düşüş eğiliminin desteğiyle 661 milyon TL net kar açıkladı. Yıllık bazda %113 artış sergileyen rakam, piyasa beklentisini ve kurum beklentimizi sırasıyla %15 ve %28 seviyelerinde aştı (Kurum beklentimiz: 516 milyon TL, piyasa beklentisi: 577 milyon TL). Bu doğrultuda net kar marjı bu çeyrekte, 1Ç19’da bulunduğu %5,73 seviyesinden %10,49 seviyesine yükseldi. Net kardaki sapmada beklentimizin altında gerçekleşen kur farkı giderleri etkili oldu. 1Ç20 finansallarının hisse performansı üzerindeki etkisinin ‘pozitif’ olacağını düşünüyoruz.

 Beklentilere paralel satış gelirleri. 1Ç20’de Türk Telekom’un konsolide satış gelirleri yıllık bazda %16,7 artarak 6,30 milyar TL seviyesinde, hem kurum beklentimize hem de piyasa beklentisine paralel gerçekleşti (Kurum beklentimiz: 6,17 milyar TL, piyasa beklentisi: 6,23 milyar TL). 1Ç20’nin sonlarına doğru gündeme gelen koronavirüs salgını sebebiyle evden çalışmanın ve uzaktan eğitimin daha yaygın hale gelmesi paralelinde sabit genişbant segmenti gelirleri, abone sayısındaki artışa ek, ARPU tarafında sınırsız paketlere karşı artan talep ve paket ön satışları ile devam eden yükseliş öncülüğünde bu dönemde yıllık bazda %18,6 yükseliş kaydederek güçlü görünümünü sürdürdü. Mobil segment tarafında ise, bu süreçte özellikle ARPU’nun daha ılımlı artışlara kaydetmesi ışığında, gelir artış hızının yavaşlayarak önceki yılın aynı dönemine göre %12,4 seviyesinde gerçekleştiği takip edildi.

 TTKOM için 11,68 TL olan hedef fiyatımızı ve ‘AL’ tavsiyemizi sürdürüyoruz. 1Ç20’de Covid 19 etkilerinin kısmen hissedilmesine karşın bu süreçte hayatımıza online eğitim ve uzaktan çalışmanın girmesi ile artan hız ve data ihtiyacı ışığında, sabit genişbant performansı ile öne çıkan TTKOM’un ilerleyen süreçte bu alandaki pozisyonunu fiber yatırımları eşliğinde pekiştireceğini düşünüyoruz. Diğer yandan, şirketin hedge mekanizmasına ek, borçlulukta TL cinsi finansmanın payının artırılıyor olması ışığında azalan kur hassasiyetinin, yatırımların devreye alınacağı süreçte, karlılığın daha sürdürülebilir nitelikte olmasını sağlayacağını düşünüyoruz. Ayrıca, küresel merkez bankalarının koordineli olarak gerçekleştirdikleri faiz indirimleri de finansal giderleri baskılayacaktır. Bu bağlamda operasyonel performans tarafında yaşanan normalleşmenin karlılık tarafındaki yansımalarının operasyonel olmayan taraftaki destekleyici görünümle dengeleneceğini düşünüyoruz. Mevcut durumda TTKOM için 12-aylık hedef fiyatımız olan 11,68 TL’yi koruyor ve ‘AL’ tavsiyemizi sürdürüyoruz. Ancak, şirketin bugün düzenleyeceği telekonferans sonrasında tahminlerimizi ve hedef fiyatımızı gözden geçirip güncelleme notu paylaşıyor olacağız.