TSKB Hisse Yorumu / Yapı Kredi Yatırım – (19.10.2017)

TSKB Hisse Yorumu

TSKB – AL, HF 1.82 (önceki: AL, HF 1.85)

Getiri Potansiyeli: %32

Görünüm

TSKB sürdürülebilir bir şekilde sektör üzerinde özsermaye karlılığı seviyesi ile öne çıkmaktadır.

TSKB’nin kredilerinin %90’ı döviz cinsindendir (%51 ABD Dolar, %39 AVRO). Kredilerin %42’si enerji sektörünedir ve toplam kredilerin %34’ü elektrik üretimi yapan firmalardır (tümü yenilenebilir enerji). Bu alanda devletin alım garantileri nedeni ile aktif kalitesinde belirgin bir bozulma beklememekteyiz.

TSKB’nin fonlaması da ağırlıklı olarak döviz cinsindendir. TSKB’nin toplam uzun vadeli fonlaması içinde Hazine garantili fonlamanın payı %78’dir. Bu sayede TSKB rakiplerine göre çok daha uzun vadeli ve düşük maliyetten döviz cinsi borçlanabilmektedir. Bankanın fonlama durasyonu 5.4 yıl, kredi durasyonu ise 2.7 yıldır.

TSKB’nin toplam karşılık oranı (özel+genel) %479 ile rakiplerinin oldukça üzerinde bir seviyededir. Bu karşılıklar aktif kalitesinde beklenmeyen bir bozulma olduğu taktirde ve UFRS-9’a geçişte önemli bir tampon oluşturacaktır.

2017 ve 2018’de TSKB’nin özsermaye karlılığının sırasıyla %18.9 ve %18.4 seviyelerinde gerçekleşmesini bekliyoruz. TSKB’nin sektör üzerinde özsermaye karlılığı yaratma kapasitesi nedeni ile daha yüksek çarpanlardan işlem görmesi gerektiğini düşünüyoruz. TSKB güncel tahminlerimize göre 0.8x 2018T F/DD ve 4.8x F/K oranı ile işlem görürken, bu son 3 yıllık ortalamalara göre %15 ve %9 iskontolara işaret etmektedir. 12 aylık hedef fiyatına göre %31 getiri potansiyeli ile tavsiyemizi AL olarak koruyoruz. 12 aylık hedef fiyatımızı 1.82TL olarak revize ediyoruz (eski HF 1.85TL). Hedef fiyatımızı düşürmemizin ana nedenleri artan sermaye maliyeti ve kurumlar vergisi oranı. 12 aylık hedef fiyatımız ile TSKB’nın 2018T F/DD çarpanı 1.1x seviyesine işaret etmektedir.

Riskler

i) Ekonomik büyümede ciddi yavaşlama, aktif kalitesinde beklentilerimizin ötesinde bir bozulmaya sebep olabilir. ii) FED’in beklenenden daha fazla faiz arttırımına gitmesi bankaların net faiz marjlarını baskılayabilir.

Raporun tamamı için tıklayın.