Eur/Usd
ABD-İran arasında dün yapılması beklenen görüşme yapılmadı. Heyetlerin Pakistan’a gitmemesinde İran belirleyici oldu. Trump İran’ın bu tavrına rağmen ateşkesi süresiz uzattı. Tekrar savaş
moduna geçilmedi ama her an geçilme riski var. Jeopolitik tansiyon düne göre yüksek. Yatırımcılar haber akışını risk iştahını azalt olarak yorumladılar. Nakde geçişte dolar talebinin artması ile Dolar Endeksi biraz yükseldi. Dün 98,56 seviyesini gördü. Trump abluka ile istediğini alamazsa veya İran ablukaya saldırı ile yanıt verirse savaş tekrar başlayabilir. Piyasalar şu an ateşkes ile savaş arasında bir yerde duruyor.
Yarın ABD, AB, Almanya, İngiltere (+Japonya) imalat ve hizmet PMI verileri açıklanacak. Dolar Endeksi (DXY) 98 destek seviyesinin üzerine çıktı. Biraz geniş bakışta 96,5-100,5 bandı geçerliliğini koruyor. Bu sabah 1,174 seviyesindeki paritede 1,183 ve 1,188 seviyeleri gün içi direnç; 1,176 ve 1,17 seviyeleri gün içi destek seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün sınırlı negatif seyir izleyebilir.
Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten