TEMKİNLİ GÖRÜNTÜ ÖNE ÇIKIYOR, BANKACILIK ZAYIF SEYREDİYOR
Endeks tarafında dalgalı seyir devam etti. Gün içinde daha olumlu bir görünüm öne çıksa da, öğleden sonra gelen satış baskısıyla birlikte geri çekilme yaşandı. Özellikle bankacılık endeksinin zayıf seyrettiği bir gün geride kalırken, demir-çelik ve savunma hisseleri görece daha güçlü bir görünüm sergiledi.
Sentiment tarafında ise geri çekilme eğilimi devam etti ve gün 4.50–5.20 bandı arasında tamamlandı. Son günlerde genel görünümün daha zayıf kaldığını söylemek mümkün. Özellikle enerji fiyatlarının yükselmeye devam etmesi, borsamızda daha zayıf bir görüntünün öne çıkmasına neden oluyor. Buna ek olarak, endeks kontratlarında vade sonu etkisi nedeniyle oynaklığın yüksek seyretmeye devam edebileceğini düşünüyoruz.
Günlük momentum tarafında ikinci gün de kırmızı bölgede kapanış gerçekleşti. Bu görünüm, piyasadaki zayıflamanın kısa vadeli olmaktan çıkıp daha belirgin hale gelmeye başladığını gösteriyor. Saatlik momentum tarafında da zayıf görünüm devam ediyor. Bu nedenle, kısa vadede tepki alımları görülse bile genel momentum yapısında güç kazanımı için daha net sinyallere ihtiyaç bulunuyor.


Kaynak: Sentiment Algo