Borsa Yorumu / A1 Capital – (3.04.2026)

BİST100 Teknik Görünüm

Endeks dünkü işlem gününe 101,03 puan düşüşle 12836 seviyesinden başladı. Gün sonunda ise %0,88 artışla 13051 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Endekste, gün içinde 12820-13078 bandında hareket gözlendi. Borsa İstanbul, 146,0 Milyar TL işlem hacmi ile günü noktaladı. 28 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 20 şirket negatif olarak kapattı. En çok artan sektör endeksi sırasıyla; “Teknoloji, Madencilik ve KağıtOrman-Basım“, en çok düşen sektör endeksi; “Metal-Ana, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve İnşaat“ oldu. Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Aselsan, Bim Mağazaları ve Astor Enerji hisselerinden, en yüksek negatif etki ise; Kiler Holding, Ereğli Demir Çelik ve Koç Holding hisselerinden geldi.

Stokastik, RSI, Momentum ve MACD göstergelerinin yukarı yönlü sinyal üretmesi kısa vadede fiyat tarafında toparlanma eğiliminin güç kazandığını göstermektedir. Buna karşın MFI göstergesinin aşağı yönlü seyri yükselişin tam olarak desteklenmediğine ve temkinli olunması gerektiğine işaret etmektedir. Bu çerçevede teknik görünüm kısa vadede olumlu sinyaller üretmekle birlikte, yükselişin kalıcılık kazanabilmesi için hacim ve para akışı desteğinin güçlenmesi gerektiği değerlendirilmektedir. Yeni güne tepki alımları ile başlaması ve gün boyunca alımlarını
koruması halinde ilk 13165 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlaması önem taşıyor. Olası geri çekilmelerin oluşumu halinde 12880 seviyesi kısa vadede kritik bir destek noktası olarak öne çıkıyor. 12880’in altına sarkması durumunda, 12580 seviyesine doğru güç kayıpları görülebilir.

Destek 12880 12675 12580
Direnç 13165 13360 13450

Kaynak: A1 Capital