Bankacılık Sektörü 2015/2. Çeyrek Kar Tahminleri / Yapı Kredi Yatırım

Garanti ve TSKB çeyreksel rakamlarda öne çıkacak

2Ç15 karları takip listemizdeki bankalarda yatay kalacak – çeyreksel %1, yıllık %3 düşüş bekliyoruz. Kümüle rakamlara göre ise 1Y15’de takip listemizdeki bankaların karlarının önceki yıla göre %3 artmasını önörüyoruz. Net faiz marjının büyük 5 banka için ortalamada çeyreksel 22 baz puan artarak %3.6 olmasını bekliyoruz. Net faiz marjları hem dolarizasyon sebebiyle (YP mevduatları yılbaşından beri dollar bazında %11 arttı, TL mevduatlar %1,4 geriledi) hem de artan TÜFE endeksli menkul değer getirileriyle artacak. Net faiz gelirlerinin kredi büyümesi sayesinde yıllık %21 artış kaydetmesini, net ücret ve komisyonların ise BDDK’nın ücret regülasyonu sonrasında sadece %3 artmasını öngörüyoruz. Diğer yandan swap maliyetleri sebebiyle işlem zararlarının artmasını, ücret geri ödemeleri sebebiyle faaliyet giderlerinin %14 artış kaydetmesini, ve toplam karşılık giderlerinin %26 artmasını bekliyoruz.

Garanti ve TSKB çeyreksel kar büyümesinde öne çıkacak. TÜFE endeksli menkul değerlerin getirilerindeki çeyreksel zıplama sebebiyle Garanti’nin karındaki çeyreksel büyüme %19 ile en yükseği olmaya aday. İkincinin ise dolar bazlı gelirlerin ağırlığı sebebiyle %17 kar büyümesiyle TSKB olmasını bekliyoruz. Karları çeyreksel olarak daralmaya aday olanlar ise Akbank (-%13) Vakifbank (-10%) ve İş Bankası (-9%). 2Ç14’e göre ise Garanti (+%16), Albaraka (%14) ve Vakif (+%13) karını en çok artıran bankalar olabilir. 1Y15 kümüle rakamlara baktığımızda da Vakifbank (+%15) ve Garanti (%10) ile karını en çok arttıran bankalar olmaya aday.

Büyük bankalar 7,9x ve 0,9x 2015T F/K ve F/DD’den işlem görüyor. Akbank, İş Bankası ve Vakifbank için AL tavsiyemiz devam ediyor. Birincil tercihimiz 7,1x ve 0,8x cazip çarpanları ile önemli iskontoda işlem gören İş Bankası olmaya devam ediyor. İş Bankası ile beraber sektörün en iyi varlık kalitesine sahip olan Akbank, hiç sermaye benzeri kredisi olmaması ve sektörün en düşük kaldıraç rasyosu ile de öne çıkıyor. Akbank, 8,4x ve 1,1x çarpanları ile sektöre göre primli de olsa bu prim tarihsel ortalama priminin altında bulunuyor. Vakıfbank ise 0,7 ileri dönük F/DD iskontosuyla ve sektörün üst sınırlarında bulunan özel karşılıkların takipteki alacaklara %93 oranıyla öne çıkıyor. Albaraka için tavsiyemiz Endeksin Altında Getiri, Garanti, TSKB ve Halkbank için tavsiyemiz ise TUT. Bank Asya’yı ise takip listemizden çıkarıyoruz.

bankacilik-kar-tahminleri-2015-2-yky

Akbank, İş Bankası ve Vakıfbank için tavsiyemiz AL.

Değerleme

Değerlememizde kullandığımız risksiz faiz oranını 50 baz puan yükselterek %9.0’a çekiyoruz. Değerlememizde Gordon Büyüme modelini kullanmaya devam ediyoruz,ve daha önceden kullandığımız yönteme paralel olarak bankaların 1 yıllık ileri dönük defter değerlerini özel karşılıkların takipteki kredileri karşılama oranını sektörün ortalaması olan %74’e standardize ederek düzeltmeye devam ediyoruz.

Gordon Büyüme modelimizde %9.0 risksiz faiz, %5.0 hisse ek getirisi ve %8.0 nominal büyüme değeri kullanıyorz. Her bir banka için betayı 1 olarak kulanıyoruz.

Akbank, İş Bankası ve Vakifbank için tavsiyemiz AL. Albaraka için tasiyemiz Endeksin Altında Getiri, Garanti, Halkbank ve TSKB için de TUT tavsiyemiz devam ediyor. Bank Asya’yı ise takip listemizden çıkarıyoruz.

bankacilik-kar-tahminleri-2015-2-yky-2

bankacilik-kar-tahminleri-2015-2-yky-3

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir