Banka hisseleri alınır mı?

Banka hisseleri için sorunun cevabı olumlu yönde midir? Ne kadar olumludur? Bunu bize geçmişin etkisi cevap olarak sunacaktır. Model gereği kırılımların geometrisi yani oluşan şekiller sonucu belirler ve görüşümüz buna bağlı olarak olumlu yöndedir.

Beş yıl öncesine bakınca

Yani 5 yıl önce kırılımlar ne durumda idi, sonrasında neler oldu? Soruyla başlayıp grafiklere sormak gerekiyor. Emlak kriziyle 2008-2009 düşüşü tepki amaçlı geometrik hareketi getirirken göstergelerin de geleceğe yönelik işaret verecek şekilde oluşmasını sağlamaya başladı. Aylık bazda değerlendirme, geniş açıdan görmeyi sağlamaktadır:  yeterince irdelenmemiş olduğu açıktır, yoksa dersler çıkaran akademik ve piyasa çalışmalar görebilirdik. O dönemki teknik açından değerli yükseliş sonucu göstergelerin bugüne yansıyacak geometrik formasyon oluşturması sağlanmıştır.

O dönemki yükseliş sayesindedir ki 2018 ortasında başlayan yükseliş şekillenmiştir.

Sert düşüşün tarihsel faydası oluyor

Geometrik anlamda şu demektir: dik açıya yakın görünen yakın dönem düşüşleri yükselişin zemini hazırlar. Hangi yükseliş? Hangi yakın dönem?

Son 5 yılı değerlendirirken önceki 5 yıla baktığımızda görülen önemli hareketlerden biri de: istikrarlı yükseliş dönemlerine karşılık sert düşüşlerin görülmemiş olması idi. Yani belirleyici olabilecek sert düşüş yükselişin devamı için yeterli olabilirdi.  Zira bu durum piyasanın kırılgan olduğunu değil servet transferi ve yeni anlaşmalar için sinyal özelliği taşımaktadır.

Yataya dönen son yıllar

Evet, bir değerli hareket daha: doğrusu hareketler serisi. Son yıllardaki hareketler içinde yataya dönük seyrin sıklaşması geleceğin daha parlak geçmesini sağlamaktadır.: 2018 içinde görülen sert düşüşün boğa etkisini yaşamaya devam ediyor olacağız.

Bu hareket bizi geometrik modele göre daha yukarılara çekecektir: 250.000 seviyesi olasıdır ve bunu sağlayacak olan her ay görülecek yataya yakın hareketler olacaktır.  Bir başka deyişle yumuşak seyir güçlü gelecek demektir. Güçlü hareketin zamana yayılması prim getirecek ve sonraki 5-10 yıllık dönemlerin de başarılı geçmesini sağlayacaktır.

Piyasalarda işlem yaparken klasik çözümlerden daha iyisi vardır, fırsatı keşfedici grafik bakış için eğlenceli vaka eğitimleri: https://www.paraborsa.net/iletisim/

Sürdürülebilir büyüme ölçekli kalmayı düşünen firmalar için nakitle büyüme odaklı ticari yatırım ve pazar keşfi için vaka çalışması: http://www.ekonomist.com.tr/kapak-konusu/ihracati-artirma-yollari.html