2030: Çalışansız şirketler 2080: Yapay şirketler

“Teknolojilerin Geleceği”, “İnsan, çevre” ve “İnovasyon” olmak üzere üç ana başlıkta yayınlanan son 2024 teknoloji raporunda, 2080’e kadar öngörüler yer alıyor. Buna göre, akıllı şehirler, üretim gibi kavramları 2030’a kadar deneyimleyeceğiz. Giyilebilir görünmez teknolojiler için ise 2080’e kadar beklememiz gerekecek.

Yıllardır geleceğin teknolojilerine ışık tutan ve benim de ilgiyle takip ettiğim Softtech Teknoloji Raporu’nun yenisi yayımlandı. Raporda insan yaşamını derinden etkileyeceğine inandığım teknolojilere dair, “Teknolojilerin Geleceği”, “İnsan ve Çevre,” “Sektörlerin Geleceği ve İnovasyon” olmak üzere üç ana başlıkta toplam 34 makale bulunuyor. Her biri kendi alanında uzman, birbirinden değerli yazarlar, geleceği tahmin etmek, hatta şekillendirmek ve okuyucuya ilham vermek amacıyla çok önemli tespitlerle bulunmuşlar.

Teknoloji radarı

Her raporda teknolojilerin geleceği bölümü altında yer alan Teknoloji Radarı’nda, bu sene “İş Hayatı,” “Yapay Yaşam,” “Dijital Yaşam” ve “Fiziksel Yaşam” başlıklarında 2080 yılına kadar öngörüler yer alıyor.

İş hayatına baktığımızda yakın zamanda yapay zekâ iş arkadaşları ile birlikte çalışmaya başlayacağız. 2030’a geldiğimizde çalışansız organizasyonları öngörüyorken, 2080 yılında tamamen yapay şirketleri deneyimlememiz muhtemel görünüyor.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ!

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!