2024 Strateji Raporu / Oyak Yatırım

Strateji Ve Hisse Önerileri

Piyasa Görüşü: Nötr (Korunuyor)

Pozitif reel faiz ortamında BIST daha az cazip görünüyor… 2024’ün düşen enflasyon, sıkı para politikası, görece istikrarlı döviz kurları ve daha yavaş GSYH büyümesi yılı olacağını varsayarak, BIST’i geçen yıla kıyasla görece daha az cazip buluyoruz. Çoğu yatırımcının yatırım kararlarını yaklaşan yerel seçimlerden sonra alması nedeniyle 1Y24’te yüksek oynaklığın
hakim olmasını bekliyoruz. Buna ek olarak, enflasyon muhasebesine ilişkin belirsizlikler piyasa üzerinde baskı oluşturacak ve ilk yarıda daha fazla volatilite getirecektir. Bununla birlikte, yabancı yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi, güncel makro politikaya ve ortodoks politikaların geri dönüşüne daha fazla ikna oldukları için artmaya devam ediyor. Bu durum, makro politikaların sonuçlarının daha görünür hale geldiği 2Y’de yabancı yatırımcıların Türk varlıklarına daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini düşünmemize yol açıyor. MSCI Türkiye, MSCI EM’nin 11,55x’ine kıyasla 3,76x bir yıl vadeli F/K ile işlem görmektedir ve bu da %67,4’lük bir iskontoya işaret etmektedir ki bu da tarihsel ortalaması olan %59,4’ten daha yüksektir.

BIST-100 hedefimiz olan 10.757 puan %34 yukarı potansiyele işaret etmektedir… İNA modellerimizde kullandığımız makroekonomik varsayımlarımızdaki değişikliklere bağlı olarak takibimizdeki şirketlerin tahmin ve hedef fiyatlarında revizyonlar yaptık. Tahminlerimiz enflasyon muhasebesini içermemektedir. Finansal ve finansal olmayan şirketlerin sırasıyla %8 ve %23 hisse başına kar büyümesi kaydetmesini beklediğimiz 2024 yılında, takibimizdeki şirketler için %17 hisse başına kar büyümesi öngörüyoruz. Risksiz faiz oranı varsayımımızı değiştirmeyerek

%21’de bıraktık. Değerleme güncellemelerimiz 12 aylık BIST100 hedefini 10.757 olarak gösteriyor ve bu da mevcut seviyelerden %34 yukarı yönlü potansiyel anlamına gelmektedir. Bu raporla birlikte, KOZAL için tavsiyemizi Endeks Altı Getiri’den Endekse Paralel Getiri’ye ve TTKOM için tavsiyemizi Endekse Paralel Getiri’den Endeks Üzeri Getiri’ye yükseltiyoruz. Öte yandan, DOAS için tavsiyemizi Endeks Üzeri Getiri’den Endekse Paralel Getiri’ye düşürüyoruz.

Aktif spread yönetimi ve güçlü sermaye yapısı ile bankacılık sektörünü beğeniyoruz… Tahminlerimize göre, Türk bankaları 10 yıllık tarihsel ortalamalarına göre %46 iskonto ile ileriye dönük 3,1x F/K ve %24 prim ile 0,8x F/DD üzerinden cazip bir şekilde işlem görmektedir. Yükselen kredi getirileri ve artan kredi hacmi ile iyileşen kredi-mevduat makası sayesinde net faiz marjı 2024 yılında genişlemeye devam edecektir. 2024’te ekonomik büyümedeki potansiyel yavaşlamaya rağmen, bankalar için büyük bir TGA endişesi öngörmüyoruz. Kapsamımızdaki bankalar için 2023’teki potansiyel %14’lük büyümenin ardından 2024’te yıllık ortalama %8’lik bir kar artışı öngörüyoruz. Takip ettiğimiz bankaların uzun vadeli (2023-30T) sermaye getirisini %29 olarak öngörmekteyiz. Bu getiri, sermaye maliyetinin yaklaşık 3 puan üzerinde olup 1,2 F/DD’ne işaret etmektedir. Elverişli makro zemin ve TCMB’nin sıkılaşmaya devam etmesi sayesinde 2024 yılında daha iyi hisse performansı görmeyi bekliyoruz. AKBNK, GARAN, ISCTR, YKBNK, TSKB ve ALBRK’yı aktif spread yönetimleri ve güçlü sermaye yapılarını dikkate alarak beğeniyoruz.

Büyük ve defansif şirketlere daha fazla odaklanılmalı… Model portföyümüzün getirisi 2023 yılında %47.0 ile BIST100’ün %8.4 üzerindedir. Bunun yanı sıra portföyün getirisi son gözden geçirmemiz olan 30 Kasım 2023 kapanışına göre %8.4’tür ve endeksi %7.1 aşmıştır. Bu raporumuzda, BIST’e ilişkin temkinli pozitif duruşumuzu korumanın yanı sıra, büyük sermayeli şirketlere, yüksek nakit pozisyonu olan ihracatçı şirketlere ve yüksek faiz ortamında öne çıkan hisselere odaklanıyoruz. GARAN’ı (son dönemdeki kuvvetli performansı) çıkarırken, ISCTR (yüksek büyüme beklentileri) ve MAVI’yi (başarılı işletme modeli ve farklı segmentlerden pazar payı kazanan tüketiciye hitap eden konumlanma) ekliyoruz. Model portföyümüz artık ISCTR, YKBNK, TCELL, FROTO, BIMAS, KCHOL, KRDMD, ANSGR, TRGYO, AKCNS, ALBRK, TTRAK ve MAVI’yi içermektedir.

Portföy Önerileri

Portföydeki Değişiklikler

Portföyün Relatif Performansı

Rapor için tıklayın.

Kaynak: Oyak Yatırım 2024 Strateji Raporu