2022 4. Çeyrek Şirket Kâr Tahminleri / ICBC Yatırım

4. Çeyrek Bilanço Beklentileri

Takip ettiğimiz bankaların toplam net karının, TÜFE’ye endeksli menkul kıymetlerin desteğiyle 4Ç22’de çeyreklik bazda yüzde 16, yıllık bazda yüzde 306 artmasını bekliyoruz. Çeyreklik bazda en yüksek net kar büyümesinin İş Bankası ve Akbank’tan gelmesini bekliyoruz. Vakıfbank ve Halkbank’ın da güçlü çeyreklik net kar artışı açıklayacağını tahmin ediyoruz. Yapı Kredi’nin çeyreklik bazda yataya yakın net kar açıklamasını bekliyoruz.

Bankacılık sektöründe bu çeyreğin öne çıkan gelişmeleri, i) güçlü TL kredi büyümesi ve kredi faizlerinde gerileme; ii) swap maliyetinde azalma; iii) takibe intikallerde yavaş seyrin devamı; iv) ücret-komisyon gelirlerinde iyi performansın devamı; ve v) enflasyon beklentilerindeki yükselişle TÜFE’ye endeksli menkul kıymet gelirinde güçlü artış.

Geçen yılın aynı dönemine göre yüksek seyreden enflasyon ve güçlü fiyatlama politikası bu çeyrek şirket bilançolarına önemli etkide bulundu. Takibimizde olan banka dışı şirketlerin 4. çeyrek bilançolarında hem faaliyet (satışlar ve FAVÖK) hem de net kar büyümesi bakımından olumlu beklentilerimiz olanlar şunlardır: CCOLA, ULKER (gıda/içecek), PGSUS (havacılık), BIMAS, MAVI, MGROS, SOKM (perakende), DOAS, TOASO (otomotiv), TCELL (telekom).

Kaynak: ICBC Yatırım