2022 1. Çeyrek Şirket Kâr Tahminleri / Halk Yatırım

2022 1. Çeyrek Bilanço Tahminleri

2022 yılı ilk çeyrek çeyrek bilanço sezonu, bugün Türk Traktör’ün finansallarını açıklamasıyla başlıyor. 22 Nisan tarihinde Arçelik finansal sonuçlarını açıklayacak. Bankalar tarafında ise, 27 Nisan tarihinde Akbank’ın finansal sonuçlarını açıklaması bekleniyor. Banka dışı şirketlerde bilanço açıklama son tarihleri solo finansallar için 5 Mayıs, konsolide finansallar için de 20 Mayıs olarak belirlendi. Bankalarda ise solo ve konsolide tablolar için son açıklama tarihi 10 Mayıs olarak belirlendi.

2022 yılının ilk çeyreğinde ortalama bazda Türk Lirası dolar karşısında çeyreklik bazda %24,6, yıllık bazda da %88,3 değer kaybederken, euro karşısında çeyreklik bazda %22,4 geriledi. Yıllık bazda da %75,3 değer kaybı yaşadı. Dönem sonu kapanışı olarak ise, TL dolar karşısında çeyreklik bazda %9,5, yıllık bazda da %121,8 değer kaybederken, euro karşısında çeyreklik bazda %7,5 geriledi. Yıllık bazda ise %67,3 değer kaybı yaşadı.

Araştırma kapsamımızda olan şirketlerden 1Ç22’de yıllık bazda net karını en çok artırmasını beklediğimiz şirketler İş GYO, Akçansa, Yataş, Şok Marketler ve Ereğli Demir Çelik. Operasyonel tarafta ise, 1Ç22’de yıllık bazda FAVÖK’ünü en çok artırmasını beklediğimiz şirketler; Tüpraş, Şişecam, Tat Gıda, Ereğli Demir Çelik ve Torunlar GYO.

Rapor için tıklayın.

Kaynak: Halk Yatırım