2018 tarihli konut projelerinin yüzde 61’i Çankaya’da

Ankara, konut piyasasında yaşanan hareketlilikle İstanbul’dan sonra Türkiye’nin gayrimenkulde en canlı ikinci şehri konumunda.

Gayrimenkul geliştirici firmaların da gözde şehirlerinden olan Ankara’da birbiri ardına yeni konut projeleri yükselmeye devam ediyor. Pek çok lüks konut projesine ev sahipliği yapan Ankara’da Zingat verilerine göre hâlihazırda 164 markalı proje bulunuyor. Ankara’daki 164 konut projesi incelendiğinde, 2020 yılı ve sonrasında tamamlanarak ilk sahiplerine teslim edilecek proje sayısı 9 adet. Teslim tarihinin 2019 yılı olacağı bilinen markalı konut projesi sayısı ise 16’yı buluyor. Ankara’daki konut projeleri arasında önümüzdeki 2018 yılı olarak teslim tarihi belirlenen 31 proje yer alıyor.

2018’de teslim edilecek konutların çoğu Çankaya’da

Ankara’nın Çankaya ilçesinde 2018 yılında ilk sahiplerine teslim edilecek konutların bulunduğu yeni projeler, başkentin 2018 teslim tarihli markalı projelerinin yüzde 61’ini oluşturuyor. Bir başka deyişle Çankaya, Ankara’da en çok konut projesinin hayata geçirildiği ilçe olarak öne çıkıyor. Çankaya’yı ise Gölbaşı, Etimesgut, Sincan, Keçiören, Yenimahalle ve Akyurt takip ediyor. İlçe bazında Ankara’da 2018 teslim tarihli konut projesi sayısı Çankaya’da 31 (yüzde 61), Gölbaşı’nda 4 (yüzde 12), Etimesgut’ta 4 (yüzde 12). Dolayısıyla bu ilçeler konut projelerine en çok ev sahipliği yapan ilçeler olarak emlak yatırımcılarının da ilgi odağında.

Zingat.com’da yer alan Çankaya’daki 2018 teslim tarihli konut projeleri incelendiğinde ise fiyat aralıklarının en düşük 330 bin TL seviyesinden başlayarak 4 milyon 700 bin TL’ye kadar geniş bir yelpazede farklı gelir gruplarına seslendiğini söylemek mümkün.

Çankaya’da konut yatırımı yapacaklar dikkat

Çankaya Belediyesi rakamlarına göre bugün Çankaya’da 333 bin 537 konut bulunuyor. İş yeri sayısı ise 107 bin. Gündüz nüfusu 2 milyonu aşan Çankaya, aynı zamanda Türkiye’nin eğitim düzeyi en yüksek ilk üç ilçesinden (diğerleri İstanbul’un Beşiktaş ve Kadıköy ilçeleri) biri olarak da öne çıkıyor. Nüfus yoğunluğunun yanı sıra iş imkânları ve okul sayısıyla da Çankaya, sadece Ankara’nın değil, Türkiye’nin de gayrimenkul sektörünün nabzının attığı önemli bölgeler arasında kendini gösteriyor.

Kaynak : www.zingat.com