2017/3. Çeyrek Şirket Kâr Tahminleri / Yatırım Finansman

3Ç17 Kar Tahminleri

Sanayiler, bankalara göre daha iyi sonuçlar açıklayacak…

Sanayi şirketleri konsolide olmayan finansal tablolarını 30 Ekim’e kadar açıklayacaktır. Bankalar için konsolide olmayan finansalların son gönderme tarihi 9 Kasım. Konsolide sonuçlar için ise bankalar ve sanayi şirketleri için son tarih 20 Kasım.

Bankalar: Net karın yıllık ortalama %10 artmasını bekliyoruz…

Takip listemizdeki bankalar için 3Ç17’de net karın çeyreksel olarak %12 daralmasını öngörüyoruz. TL mevduat maliyetlerindeki artış ve kamu bankalarındaki Tüfeye endeksli bono getirilerinin etkisi ile, net faiz marjının çeyreksel olarak yaklaşık 30 baz puan daralmasını bekliyoruz. Garanti Bankası’nın marj performansının diğer bankalardan daha iyi olabileceğini düşünüyoruz. Önceki çeyreklerde olduğu gibi Garanti’den yeniden serbest karşılık ayırmasını beklerken, buna rağmen, net karının çeyreksel olarak yatay seviyede kalabilir. Yapı Kredi ise Tüfeye endeksli bono getirilerindeki yukarı yönlü düzeltmenin katkısı ile, marj olarak nispeten güçlü kalabilir. Ancak, karşılık giderlerindeki yüksek seviyenin devam etmesini bekliyoruz. Halkbank ve Vakıfbank’ın net faiz marjlarını çeyreksel olarak 60 baz puandan fazla daralmasını bekliyoruz. Kamu bankalarının tüfeye endeksli bono portföylerini güncel enflasyona göre muhasebeleştirmesi nedeni ile, marj daralmasını diğer özel bankalara göre daha yüksek görebiliriz. Halkbank’ta yüksek temettü gelirinin katkısına rağmen, net karda çeyreksel %23 daralma bekliyoruz. Albaraka Türk’te ise k/z ortaklığı projelerinden gelebilecek katkının az olması beklentisi ile net karda çeyreksel bazda %73 ile en yüksek daralmayı öngördüğümüz banka olmaktadır.

Finans Dışı Şirketler: Güçlü operasyonel sonuçlar…

Sanayi şirketleri için 3Ç’de net kar artışının yıllık %92 olmasını bekliyoruz. Sanayi şirketleri için VAFÖK artışının yıllık %48, satışlardaki artışın yıllık %30 olmasını bekliyoruz.

Finans dışındaki şirketler arasından, ASELS, BRISA, EREGL, FROTO, HLGYO, KRDMD, KORDS, PGSUS, TAVHL, TCELL, THYAO, TKFEN, TKNSA, TUPRS ve ZOREN hisselerinin 3Ç17’de yıllık bazda göze çarpan net kar artışı göstermesini bekliyoruz. Operasyonel performans bakımından, AKSEN, INDES, TOASO ve VESTL hisselerinin güçlü VAFÖK büyümesi gerçekleştirebileceğini düşünüyoruz.

Yatırım Finansman tarafından hazırlanan 2017 / 9 Aylık Kâr Tahminleri Raporu için tıklayın.