2016 Sermaye Piyasaları Kongresi’ne “Medya Partneri” olduk


Paraborsa.Net olarak “Medya Partneri” olduğumuz “Sermaye Piyasaları Kongresi” ‘nde, dünyanın önde gelen finans guruları, akademisyenler, piyasa temsilcileri, kurumsal ve bireysel yatırımcılarla bir araya geldi.

sermaye-piyasalari-kongresi-2016-2k

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından 4-5 Kasım 2016 tarihlerinde düzenlenen etkinlikte; piyasa fırsatları, piyasa düzenleme eğilimleri, türev ürünler, teknik analizler, faizsiz kazanç modelleri, sermaye piyasalarında kariyer fırsatları gibi konular öne çıkan başlıklar oldu.

4-5 Kasım 2016’da Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından düzenlenen etkinlik; Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul, Takasbank, Merkezi Kayıt Kuruluşu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi stratejik ortaklığı ve Borsa Aracı Kurumları Derneği (BAKYD), CFA Society Istanbul, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Endeavor Türkiye, Borsaya Kote Ortaklık Yöneticileri Derneği (KOTEDER), Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD), Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK), Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD) desteği ve Bloomberg HT stratejik medya ortaklığı ile Wyndham Grand Hotel Levent’te yapıldı.

sermaye-piyasalari-kongresi-2016-4k

Sermaye Piyasaları Kongresi’nin konuları arasında; ekonomi gündemi, pay piyasasının geleceği, finans teknolojileri, portföy yönetimi ve TEFAS, forex piyasasının risk ve fırsatları, start-up, borçlanma araçları, kira ve gayrimenkul sertifikası ve faizsiz kazanç modelleri gibi başlıklar yer aldı. Kongre’ye uluslararası düzeyde ün yapmış dünyanın önde gelen finans guruları, akademisyenler, profesörler, piyasa temsilcileri, Türkiye’nin önde gelen spor kulübü başkanları, kurumsal ve bireysel yatırımcılar katıldı.

Türkiye’den ve dünyadan önemli isimler kongredeydi

Sermaye Piyasaları Kongresi’ne bu yıl katılacaklar arasında; Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Uluslararası Menkul Kıymetler Genel Sekreteri Paul Andrews, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman Akyüz, Dünya Bankası Küresel İslami Finans Geliştirme Merkezi Başkanı Zamir Iqbal, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Gökhan Karasu gibi önemli isimler vardı.

Sektörü bir araya getiren Sermaye Piyasaları Kongresi’nin hedefleri arasında; piyasalarının bilinirliliğinin artırılması, gündemdeki konuların tartışılması, katılımcıların güncel gelişmeler konusunda en yetkin kişilerden bilgi alması ve böylece sermaye piyasası yatırımlarına yönlendirilen tasarruf oranının yükseltilmesi olarak belirlendi. Ayrıca kongrede ön plana çıkacan konuların başında, ‘Çok daha güçlü sermaye piyasaları için Türkiye’nin güçlü demokrasisinin önemi’ geldi.

sermaye-piyasalari-kongresi-2016-1k

Paraborsa.Net olarak “Medya Partneri” olduğumuz kongrenin sponsorları arasında, Halkbank, İş Yatırım, Invest Az, Yapı Kredi Yatırım, Ziraat Katılım, Turkish Yatırım, Deutsche Bank, Swissquote, Saha Rating, SAXO Capital Markets, Standard&Poor’s (S&P), Halk Yatırım, Garanti, Türkiye Sigortalar Birliği, Paraborsa.net ve Ata Online gibi kurumlar vardı.

Kongreyle ilgili daha detaylı bilgi için www.sermayepiyasalari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.