ABD Borsalarında Bugün – (09.10.2013)

ABD hisseleri, gösterge endekslerin Haziran ayından bu yana en büyük iki günlük düşüşünün ardından, Janet Yellen’ın teşvikleri sonlandırmak için acele etmeyeceği iyimserliği ve kanun yapıcıların borç limiti anlaşmazlıklarını aşabileceği işaretleri ile yükseldi.

Alcoa Inc. beklentilerin üzerinde kâr açıklayarak, kâr sezonunu başlatmasının ardından yüzde 3.7 ralli yaptı. Hewlett-Packard Co. hissedarlarına daha yüksek getiri beklentisinde olduklarını ve gelirlerde bir istikrar beklediklerini söylemesiyle yüzde 8.3 yükseldi. Yum! Brands Inc. 3. çeyrek gelirinin yüzde 68 düşmesiyle yüzde 6.4 değer kaybetti.

Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek New York saati ile 15:17’de 1,660.58 puan olurken, Dow Jones endeksi ise 66.05 puan, yani yüzde 0.5 artışla 14,842.58 puana yükseldi ve erken saatlerdeki yüzde 0.4’lük kayıpları sildi. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 22 üzerinde gerçekleşti.

U.S. Bank Wealth Management şef hisse stratejisti Terry Sandven, “Bugünkü hareketlilik Yellen’ın adaylığına dayanıyor, ve ikinci sebep de borç limitinde 17 Ekim gelmeden bir çözüm sağlanabileceğine yönelik bazı açıklamalar olması. Bütün bunlar hisse piyasası için olumlu” ifadesini kullandı.

S&P 500 geçtiğimiz iki gün boyunca yasa yapıcıların borç limiti konusunda bir anlaşmaya varamayacağı endişeleri üzerine yüzde 2.1 kayıp yaşamıştı. Ekonomistler ABD’nin borçlarını ödeyememesi halinde Brezilya’dan Zürih’e dünya genelinde ekonomilerin olumsuz etkilenebileceği ve küresel bir resesyona yol açabileceği görüşünde.

Bloomberg HT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir