Anadolu Efes Hisse Yorumu / Oyak Yatırım – (02.07.2013)

Anadolu Efes Hisse Yorumu

Hisseyi neden beğenmiyoruz?

Anadolu Efes, ana pazarları olan Türkiye ve Rusya’da zorluklarla karşı karşıya durumdadır. Türkiye’de biraya getirilen maktu vergi artışları sebebiyle yükselen fiyatlar talep üzerinde olumsuz etki yapmaktadır. Bunun yanında, bira pazarı büyürken Efes, en büyük rakibi Tuborg’a pazar payı kaybetmektedir. Tuborg’un rekabeti artırması aynı zamanda Efes’in satış ve pazarlama alanlarında daha fazla harcaması anlamına gelmektedir. Rusya’da ise bira tüketimine getirilen kısıtlamalar sonucunda düşen satış hacminin gelir büyümesine etkisi Ruble’nin değer kaybetmesiyle daha fazla olmuştur.

Aşağı/Yukarı Yönlü Riskler

Rusya ve Türkiye’de bira tüketimini azaltmaya yönelik alınabilecek önlemler Anadolu Efes için en önemli risk olarak göze çarpmaktadır. 1.3 milyar dolarlık açık pozisyonuitibariyle TL’nin değer kaybetmesi şirketin net karını baskılayacaktır.

Değerleme

Anadolu Efes, 2013 F/K ve FD/FAVÖK çarpanları bazında benzer şirketlerin çarpanlarına göre iskontolu işlem görse de, bira talebi ya da pazar payına ilişkin olumlu sinyaller görmeden yatırımcıların bu hissede olumluya dönmesini beklemioruz.

Raporun tamamı için tıklayın.

OYAK Yatırım Temmuz 2013 Portföyü

Tüm Anadolu Efes hisse yorumları için tıklayın!

TÜM HİSSE YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN!

Hisse senetleri ve piyasalar konusunda sormak istediklerinizi piyasa uzmanımıza aşağıdaki form yardımıyla iletebilirsiniz.

İletişim Formu

İletişim formu için buraya tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir