Günlük Hisse Yorumları / Deniz Yatırım – (5.09.2022)

KONTR; Geleceğe dönük beklentiler / olumlu

Kontrolmatik Teknoloji
Bloomberg Kodu KONTR TI
Tavsiye AL
Fiyat/Hisse TRY46.44
Hedef Fiyat/Hisse TRY53.29
Getiri Potansiyeli 15%
HAO 34%
Piyasa değeri TRY9,288 mln

Kontrolmatik Enerji, 2Ç22 yatırımcı sunumunu yayımlarken, geleceğe dönük beklentilerini de paylaştı. Şirket, 2022 yılında %200 büyüme ile ~1,8 milyar TL net satış ve yaklaşık %20-%25 FAVÖK marjıyla ~400 milyon TL FAVÖK beklentisini korudu. Şirket ayrıca, 2023 yılı beklentilerinde hafif aşağı yönlü, 2024-2025-2026 yılları beklentilerinde ise yukarı yönlü revizyon gerçekleştirdi. Dolayısıyla, ilgili gelişmeyi KONTR payları açısından olumlu olarak değerlendiriyoruz.

MIATK; Elektromobilite Alanında Gazi Üniversitesi ve MİA Arasında İş Birliği Protokolü / olumlu

▪ Elektrikli Bisiklet /Araç Paylaşım Sistemleri kapsamında yapılacak çalışmalar ve uygulamaların tanıtılması ve yaygınlaştırılması için MİA ve KUTEM (Gazi Üniversitesi Kent İçi Ulaşım Teknolojileri Erişebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi) arasında iş birliği protokolü imzalanmıştır. Amaç, ülkemizin de içinde bulunduğu 2050 yılı net sıfır emisyon hedefine katkı sağlayarak; Mikromobilite istasyonlarının kurulumu ve araçlarının kullanımının yaygınlaştırılması, yenilikçi teknolojiler kullanılarak Elektronik Ödeme Sistemleri ile teknolojinin her alana ulaştırılmasıdır.

▪ İlgili haberi MIATK payları açısından olumlu olarak değerlendiriyoruz.

IZMDC; Çelikhane ve çubuk haddehanesi bölümlerinde geçici vardiya azaltılması / nötr

Uzun çelik ürünleri (nervürlü inşaat demiri) pazarında yaşanan dönemsel daralma neticesinde ilgili ürün talebinde azalma yaşanmaktadır. Artan üretim maliyetleri ve ekonomik koşullar gereği, proaktif yönetim anlayışı çerçevesinde kaynakların daha etkin, verimli kullanılması ve olası maliyet zararlarını önlemek amacıyla; Şirket üretiminin çelikhane bölümünde üretime geçici olarak bir vardiya ara verilerek üretim iki vardiyaya, çubuk haddehanesi bölümünde ise üretime geçici olarak iki vardiya ara verilerek üretim bir vardiyaya düşürülmüştür. Profil haddehane tesisinda üretim normal düzeninde devam edecektir. Alınan bu aksiyonlar geçici olup, operasyonlarının devamlılığını teminen uzun çelik ürünleri (nervürlü inşaat demiri) pazarında yaşanacak gelişmeler, üretim maliyetleri, talep ve siparişler göz önünde bulundurularak dinamik olan bu sürecin içerisinde söz konusu vardiyalar artırılabilecektir. Üretimdeki olası azalmaya karşılık artan maliyetler nedeniyle operasyonel zarar ihtimali karşısında aksiyon alınması dolayısıyla ilgili gelişmeyi IZMDC payları açısından nötr olarak değerlendiriyoruz.

Kaynak: Deniz Yatırım Günlük Bülten