Hisse Tavsiye Listesi / Şeker Yatırım – (10.05.2022)

BIST100 Günlük Yorum

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 Endeksi, gün içinde dalgalı bir seyir izlerken günü %0,28 yükselişle 2.765,71’den tamamladı. Global riskten kaçış devam ederken yurtdışı majör borsalar günü %1,5-3 arasında değişen düşüşlerle tamamladı. Büyüme ve stagflasyon endişeleriyle düşüş trendinde olan yurtdışı borsalarda tepki yükselişleri oluşsa da satış fırsatı olarak kullanılacağını ve dalgalı zayıf seyrin kısa vadede devam edeceğini düşünüyoruz.

VIX Endeksi yükselişine devam ederken günü 34 seviyesi üzerinden tamamladı. Endeks ilk etapta 25 seviyesi altına gelmedikçe ABD Borsaları’nda satış baskısının devam edecektir. Ancak, BIST pozitif ayrışmasını ve güçlü görünümünü devam ettiriyor. Şirketlerin güçlü bilanço beklentilerinin korunması ve BIST’in TL varlıklar içinde tek alternatif yatırım aracı olması da bu güçlü görünümü destekliyor.

Yurtdışı borsalarda toparlanma oluşması durumunda BIST’in yükselişini güçlendirmesi beklenirken yurtdışı borsalardaki satış baskısı devam ettikçe BIST’te de tepki yükselişlerinin sınırlı kalması ve yurtdışı borsalardaki kadar güçlü olmasa da kar satışlarının görülmesi beklenir. Bununla beraber, BIST’te olası güçlü düşüşlerin ise orta vade için alım fırsatı olarak kullanılması beklenmektedir.

BIST kapanışına göre VIOP-30 Endeksi sınırlı pozitif kapanış yaparken ABD ve Almanya vadelileri yataya yakın seyrediyor. Asya Borsaları’nda karışık bir seyir var. Endeks’in güne pozitif eğilimle başlaması beklenirken gün içinde tepki yükselişi eğiliminin devam etmesi beklenmektedir.

Hisseler İçin “AL/SAT-TUT” Tavsiyeleri

Kaynak: Şeker Yatırım Tavsiye Listesi