Kripto Para Yorumları / Bitpanda – (5-11 Ağustos 2021)

Bitpanda haftalık piyasa özeti (5 -11 Ağustos 2021)

Kripto piyasalarında fiyatlar yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor.  BTC toparlanarak 200 günlük hareketli ortalamasını geride bıraktı. Ethereum’un fiyatı 21 Temmuz’dan bu yana neredeyse iki katına çıkarak, yaklaşık olarak son 3 aydaki en yüksek seviyesi olan 2.780 avroya ulaştı.

Geçen haftanın kripto piyasasında yaşanan önemli olaylar:

  • Ethereumda hard fork gerçekleşti- Ethereum’un yılbaşından bugüne kadar Bitcoin’den daha yüksek getiri sağlamasıyla, Ethereum’un Bitcoin’den ayrılması daha fark edilebilir hale geldi. Bu en büyük iki kripto para biriminin arasındaki fark giderek kapanıyor ve Ethereum, “büyük birader”inden daha iyi performans göstermeye başladı. Ethereum’un fiyatı 21 Temmuz’dan bu yana neredeyse iki katına çıkarak, yaklaşık olarak son 3 aydaki en yüksek seviyesi olan 2.780 avroya ulaştı.
  • BTC toparlanarak 200 günlük hareketli ortalamasını geride bıraktı – Bitcoin, yaklaşık 37.000 avro ile 200 günlük hareketli ortalamasını geride bırakarak, yaklaşık olarak son üç aydaki en yüksek değerden işlem gördü. Yatırımcılar hareketli ortalamaları genellikle güçlü destek bölgeleri olarak görürken, bu gelişme söz konusu iyimser ivmenin devam edebileceğinin göstergesi. Böylece, bu kripto para biriminin fiyatı, 24.000 avro seviyesinde direnç gösterdiği 20 Temmuz’dan bu yana yaklaşık %60 artmış oldu.
  • Altcoin’ler de (ADA, BEST, IOTA) ralliyi takip ediyor – Kripto para piyasası pozitif bir hareket gösterirken, beklentilerin önemli ölçüde yükselmesiyle 4 haftadan uzun bir zamandaki en büyük haftalık kazancına ulaştı.  ADA’nın fiyatı, Haziran ve Temmuz’daki düşüşlerin ardından neredeyse iki katına çıkıp, bu kripto para birimini son haftalarda öne çıkarırken, Cardano’nun büyük takipçi tabanı, akıllı sözleşme olanağı sağlayacak olan Alonzo güncellemesinin kullanıma sunulmasını bekliyor. Geçen hafta iyi bir performans sergileyen BEST’in fiyatı da, iki hafta önce gerçekleşen yakma etkinliğinin ardından hız kazandı. IOTA da güçlü bir hareket sergilerken, bu kripto para biriminin fiyatı Temmuz’daki düşüşün ardından %80 artış göstererek 20 Haziran’dan bu yana en yüksek değere ulaştı. Böylece bu para birimi, yaklaşık olarak son 3 ayın en yüksek düzeyi olan 1 avro noktasına ilerliyor. Pozitif bölgeye ilerleyerek işaret hattını hızla geçen MACD fiyatlarındaki iyimser havanın da güçlendiği görülüyor.  Temmuz’da görülen düşüşün ardından fiyatı iki katına çıkan LINK de piyasanın geri kalanıyla birlikte iyimser bir trend içinde görünüyor. Yaklaşık 9,4 milyar avro piyasa değeriyle Chainlink, şu anda 13. büyük kripto para birimi konumunda yer alıyor.
  • AccuWeather verilerine Chainlink bağlantısı – Dünyanın önde gelen hava durumu ve dijital medya şirketi AccuWeather, Chainlink düğümü oluşturarak dünyada öncü hava durumu verilerini blockchain’e taşıdığını duyurdu. Chainlink, API’lerin her türlü blockchain ile uyumlu ve erişilebilir olmasını sağlayan, sektörde öncü bir blockchain aracı yazılımıdır.

Bitpanda haftalık kripto para piyasası özetine buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: