HALKB: Uzlaşma pozitif mi?

HALKB – Hasat mevsimi?

HALKB işlem trafiği giderek sönen noktaya gelmiş ve algı negatif olsa da bunun bir plan parçası olması mümkün değil midir? Davranışların daha kolay yönetilebilmesi için bu oluşum yeterli midir? Düzenli olarak yazılarımızı takip edenler için borsa için olumlu olduğumuz açıktır. Bu görüşün bir yan sonucu olarak, ağırlıklı bileşenleri için de aynı görüşümüzü koruyoruz.  Zaten geçmiş yazılarda da bunu belirtecek açılımlarda bulunduk.

Grafik okuma ve kurum raporları çalışmaları bilgilenmenin önemli parçasıysa, ısrar ettiğimiz bakışı içlerinde arayınız.

Belki 2021 ve sonrası döngülerinde bu sistemin sayısal ağırlıklı incelenmesi ve çıkarımlarda bulunması gerektiği daha fazla fark edilmiş olur. Farkındalık önemlidir. Döngülere inandığımıza göre, kuralların da bunların parçası olduğunu düşünmeliyiz. Yukarı ve aşağı ivmelenmeyi faydaya çevirecek bakış geliştirmeliyiz.

Son 1 yıl bilançosu: dönemin en iyi desteği geliyor (günlük zaman ölçeği)

Evet, belki de algoritmaların tetiklenmesi için gerekli en güçlü sinyaller gelmektedir artık:

– en güçlü: dönemin sinyal dağılımına bakınca “ideal” olan yapılanma oluşarak 1. ve 2. çeyrek dönemlerine yığılma artmaktadır. Bu yığılma bir yıl için “son derece” değerlidir.

– tetikleme mekanizması:  dönemin her çeyreği incelendiğinde belirgin şekilde prim kaybıyla oluşan düşüş trendi görülmektedir.

İki oluşumun birlikte gelişimi bizi “pozitif uyumsuzluk”, “ortalamadan sapma” sonucuna götürmektedir.

Geçmiş yıllara baktığımızda benzer formasyonun benzer sonuçlar getirdiğini görmekteyiz. Veri madenciliği ifadesiyle “benzer görünüm” yapısı söz konusudur.

2021 yılı bilançosu: siyah-beyaz ayrımı netleşiyor (günlük zaman ölçeği)

Bu kadar keskin ayrımı sağlayan elbette fiyat formasyonlarıdır. Grafik ve rapor çalışmalarında bunu görmeye çalışın. Bir model kuramıyorsanız bunu görüp faydasını çıkarmayı deneyiniz.

– önceki dönemde olduğu gibi, 1. ve 2. çeyrek sinyallerinin tüm dönemin en iyisi olmasının avantajını görüyoruz. Gün geçtikçe, zaman faktörü etkisi arttıkça, bu çıkarım daha fazla doğrulanmış olacaktır.

– tüm dönemi tek ortalama üzerinden belirterek basitleştirirsek aşağı trendi görüyor olacağız.

İki oluşumun sonucu “ortalamaya geri dönüş” operasyonu anlamına gelmektedir.

Tekrarlarsak: geçmişte benzer davranış modeli benzer sonuçlar getirmiştir.

Daha uzun vadeli hareketlerin bitişi ile daha güçlü trend analizi yapılabilir. Kişiye özel haber mektupları için temasa geçebilirsiniz.