Türk Traktör 2018 / 9 Aylık Bilanço Analizi / Halk Yatırım – (30.10.2018)

Türk Traktör 2018 / 3. Çeyrek Bilanço Analizi

Şirkete ilişkin bilanço analizi ve teknik değerlendirme notumuzu aşağıda görebilirsiniz:
– Türk Traktör, 3Ç18’de 26 mn TL piyasa beklentisinin üzerinde 29 mn TL net kâr açıkladı.
– Zayıf TL etkisi ile şirketin ihracat gelirleri %101 oranında artış kaydetmiştir.
– 2013 yılından bu yana en düşük seviyesine yönelen hissede, haftalık grafiklerde RSI indikatörünün aşırı satış bölgesinden dönüş sinyali vermesi toparlanma eğilimini destekleyebilir.

Temel Analiz: Türk Traktör 3Ç18’de piyasa beklentilerinin %11 üzerinde 29 mn TL net kâr açıklarken, FAVÖK rakamları piyasa beklentisinin %24 üzerinde 142 mn TL seviyesinde gerçekleşti. FAVÖK rakamlarının beklentilerden güçlü gelmesinde faaliyet giderlerindeki düşüş etkili oldu. Yurtiçi satışlardaki sert düşüşe rağmen, yurtdışı satışların %21 yükselmesi ve ihracat gelirlerindeki artışi operasyonel kârlılığın beklentilerden güçlü gelmesini desteklediği söylenebilir. Mevcut görünümde ekonomik büyümeye yönelik endişeler ve artan faiz ortamında satışlardaki düşüşün devam edeceği beklentileri hisse fiyat performansına baskı oluşturmaya devam edebilir.

Teknik Analiz: 2013 yılından bu yana en düşük seviyesine yönelen hissede, haftalık grafiklerde RSI indikatörünün aşırı satış bölgesinden dönüş sinyali vermesi ve pozitif uyumsuzluk görülmesi hissede toparlanma eğilimini destekleyebilir. Beklentilerden güçlü gelen bilanço verilerinin de desteği ile 39,40 direnç seviyesine yönelimin devam etmesini beklediğimiz hissede, 36,20 destek seviyesi olarak takip edilebilir.

Raporun tamamı için tıklayın.