2018 yılında Zeytinburnu’nda ev fiyatları ne kadar oldu?

İstanbul’un konut yatırımlarıyla her geçen gün değerlenen ilçesi Zeytinburnu, yaklaşık 300 bin nüfusa sahip ve 13 mahalleden oluşuyor.

E-5 otoyolu ve Atatürk Havalimanı’na yakınlığı ve diğer ulaşım olanakları, ilçenin tercih edilmesini sağlıyor. Zeytinburnu’nun Merkezefendi ve Topkapı bölgesinde sanayi siteleri, atölye ve imâlat yapan iş yerleri bulunurken, sahil kesiminde daha çok markalı konut projeleri yer alıyor.

İlçenin birçok ulaşım projesinin merkezinde olması, Marmaray ve Avrasya Tüneli bağlantısı, konut fiyatlarının artmasına neden oldu. Avrasya Tüneli ile birlikte Zeytinburnu’nun Anadolu Yakası’na da ulaşımı kolaylaştı.

Zeytinburnu’nda satılık daire fiyatlarının yükselmesinde ilçedeki ulaşım projelerinin yanı sıra kentsel dönüşüm ve bununla birlikte artan markalı konut projeleri de etkili. Zeytinburnu hem Türkiye’deki ilk kentsel dönüşüm bölgelerinden biri hem de birçok markalı konut projesinin ev sahibi.

Son yıllarda konut metrekare fiyatlarında yükselişte olan semti Zeytinburnu’nda konut yatırımları hız kesmeden devam ediyor. İlçenin avantajlı yönlerinden biri de boydan boya sahil bandının olması. Sahil kesiminde bulunan projelerle, E-5 ve çevresinde yer alan konutlar arasında fiyat farklılıkları bulunuyor.

2012-2017 yılları arasını kapsayan 5 yılda ise Zeytinburnu ilçesinde konut metrekare fiyatları yüzde 131 oranında değişim gösterdi. Yakın geçmişte, bölgedeki konutlar genellikle orta ve orta-alt segmente hitap ederken, ulaşım imkânlarının çeşitlenmesiyle orta ve orta-üst gelir seviyesine yönelik projeler de artış gösterdi.

2019 yılında açılacak Yenikapı-İncirli-Sefaköy Metro Hattı’nın bir istasyonu da Zeytinburnu’ndan geçecek. Bu gelişmeyle de birlikte bölgedeki konut fiyatlarının artması bekleniyor.

Zeytinburnu’nda konut yatırımı geri dönüş süresi 19 yıl

Zeytinburnu’nda konut yatırımları devam ederken, 2018 yılında ilçede ev fiyatları ne kadar oldu? İşte Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre 2018 yılı Zeytinburnu konut metrekare fiyatları…

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde ortalama 100 metrekare için satılık konut fiyatları son bir yılda yüzde 0.75 artış gösterdi. Zeytinburnu’nda ortalama 100 metrekare için konut metrekare fiyatı 3 bin 742 TL olurken, geri dönüş süresi ise 19 yıl.

Bölgede ortalama 100 metrekare için satılık konut fiyatı 374 bin 214 TL. Yine ortalama 100 metrekare için en yüksek konut fiyatı 467 bin 768 TL olurken, en düşük fiyat 280 bin 661 TL olarak belirlendi.

Kaynak : www.zingat.com