Teknosa Bilanço Analizi / Garanti Yatırım – (03.05.2017)

1Ç17 Finansal Sonuçlar – Nötr

Potansiyel Getiri: %29

Daha iyi FAVÖK marjı

 Teknosa 1Ç17 sonunda piyasa beklentisinin (4mn TL) altında bizim beklentimize (0mn TL) paralel 1mn TL net kar açıklamıştır. Böylece şirket iki çeyrek üst üste net kar açıkladı. Operasyonel tarafta da Teknosa piyasa beklentisi olan %3.6 FVAÖK marjının üstünde %4.3 marj açıklamıştır. Bizim beklentimiz ise %2.6 idi.

Mağaza kapanışları nedeniyle satışlar düştü

 Satışlar bu dönemde yıllık %12 düşmüştür. Bunda %30 oranında azalan satış alanı etkili olmuştur. Şirket, geçen sene bu çeyreğe göre net 63 mağaza kapatmıştır. Şirket’in 156mn TL net nakdi çeyrek esnasında 5mn TL net borca dönmüştür. Şirket 6 Nisan’da 13mn TL’lik rekabet cezası ödemesi yapmıştır.

2017 hedefleri

 Şirket 2017’de benzer mağazacılık satışlarında yüksek tek haneli veya düşük çift haneli büyüme, FVAÖK marjının ise %3-4 seviyesinde gerçekleşmesini öngörmektedir. Hedeflenen yatırım tutarı ise 25-30mn TL’dir.

Sonuçların hisse etkisinin nötr olmasını bekliyoruz

 FVAÖK beklentileri aşarken net kar zayıf kalmıştır. Bu nedenle finansalların piyasa tepkisinin olumlu olmasını bekliyoruz.

EÜ tavsiyemizi koruyoruz

 Şirket, ileride karşılaşabileceği zorlukları azaltmak için gerekli önlemleri almıştır; ancak makroekonomik görünüme bağlı olarak talep kaynaklı baskıya maruz kalabilir.

Rapora ulaşmak için tıklayınız.

TÜM BİLANÇO ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYIN!