Anadolu Hayat Bilanço Analizi / Garanti Yatırım – (27.04.2017)

1Ç17 Finansal Sonuçlar – Hafif Olumlu

Potansiyel Getiri: %5

Hayat segmentinde güçlü büyüme

 Anadolu Hayat 1Ç17’de 52mn TL net kar elde etti. Bu rakam, bizim beklentimiz olan 47mn TL ve konsensüs beklentisi olan 49mn TL’nin hafif üzerindedir. 1Ç17’de özellikle bireysel emeklilik segmentindeki güçlü teknik karlılık öne çıkmaktadır.

 Hayat segmentinde brüt yazılan prim hacmi 1Ç17’de yıllık bazda %45 artarak 141mn TL’ye ulaştı. Sektör büyümesi ise %51’dir. Bu güçlü büyümenin ana nedenleri ise, 1Ç16’daki düşük baz etkisi ve kredi büyümesindeki hızlanma oldu. Hayat teknik kar marjı ise yıllık bazda 0.7 puan daraldı.

Fon yönetim gelirlerinde artış

 Anadolu Hayat’ın fon büyüklüğü 1Ç17’da sektöre paralel şekilde %7.2 büyüdü. Böylece Şirket’in toplam fon büyüklüğü 12.2mlr TL’ye ulaştı. Fon büyüklüğündeki büyüme nedeniyle, fon işletim gelirlerindeki artış, teknik kardaki artışın ana nedeni oldu.

Finansalların hisse etkisinin hafif olumlu olmasını bekliyoruz

 Bireysel emeklilik segmentindeki güçlü teknik karlılık ve beklentilerin hafif üzerinde gerçekleşen net kar nedeniyle, finansalların hisse etkisinin hafif olumlu olmasını bekliyoruz. Anadolu Hayat hisseleri için hedef fiyatımızda ve tavsiyemizde değişiklik yapmıyoruz. Anadolu Hayat hisseleri için 5.67TL olan 12 aylık hedef fiyatımızda ve “Endeks Üstü Getiri” tavsiyemizde değişiklik yapmıyoruz.

Rapora ulaşmak için tıklayınız.

TÜM BİLANÇO ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYIN!