Anadolu Sigorta Bilanço Analizi / Garanti Yatırım – (31.01.2017)

4Ç16 Finansal Sonuçlar – Olumlu

Potansiyel Getiri: %7

Primlerde güçlü büyüme

 Anadolu Sigorta 4Ç16’da 28mn TL net kar elde etti. Bizim beklentimiz ise 23mn TL net kar idi. Anadolu Sigorta finansalları için piyasa beklentisi bulunmuyordu. Bu çeyrekte öne çıkan noktalar ise brüt yazılan prim hacmindeki güçlü büyüme ve kur farkı gelirleri kaynaklı yatırım gelirlerindeki artış oldu.

Bileşik oranda artış

 Şirket’in brüt yazılan primleri çeyreksel bazda %34 büyürken, sektörün büyümesi ise %30 oldu. 2016 yılının tamamında ise toplam prim büyümesi %24 oldu, sektör büyümesi ise %30 seviyesindedir. 2016’da Şirket’in primlerindeki artış daha çok zorunlu trafik segmentindeki yüksek primler nedeniyledir. Artan hasar ödemeleri nedeniyle 4Ç16’da bileşik oran çeyreksel bazda 5 puan arttı.

IBNR karşılık yükümlülüğü kalmadı

 Şirket’in bu çeyrekte ayırdığı karşılıklar nedeniyle, bundan sonrası için asgari ücret artışı ve zorunlu trafik segmenti kaynaklı bir IBNR yükümlülüğü kalmadı. Şirket’in 2016 başındaki yükümlülüğü 222mn TL seviyesindeydi.

Kur farkı gelirleri net karı destekledi

 Şirket’in net yatırım gelirleri çeyreksel bazda %74 arttı. Yatırım gelirlerini destekleyen ana unsur ise kur farkı gelirleri oldu. Şirket temel sigortacılık faaliyetlerinden kar elde edemese de, yüksek yatırım gelirleri net kara olumlu yansıdı.

Sonuçların etkisinin olumlu olmasını bekliyoruz

 Primlerdeki güçlü büyüme ve karşılık yükümlülüğünün kalmaması nedeniyle, Anadolu Sigorta’nın 4Ç16 finansallarının hisse etkisinin olumlu olmasını bekliyoruz. Zorunlu trafik segmentinde 2016’daki iyileşme nedeniyle, 2017 ve 2018 net kar tahminlerimizi sırasıyla %16 ve %9 yukarı revize ediyoruz. Hisseler için 12 aylık hedef fiyatımızı 2.10TL’den, 2.35TL’ye yükseltirken, “Endekse Paralel Getiri” tavsiyemizi ise sürdürüyoruz.

Rapora ulaşmak için tıklayınız.

TÜM BİLANÇO ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYIN!