Enka İnşaat Bilanço Analizi / Garanti Yatırım – (03.03.2016)

4Ç15 Finansal Sonuçlar – Olumsuz

Potansiyel Getiri: 8%

Beklentilerin altında kalan sonuçlar

 Enka İnşaat 4Ç15’te beklentimiz olan 402mn TL ve piyasa beklentisi olan 355mn TL’nin altında 306mn TL net kar açıkladı.

 Beklentilerin altında kalan sonuçlarda 111mn TL’lik finansal gider ve beklentilerin altında kalan FVAÖK etkili olmuştur. FVAÖK’teki daralmanın büyük bir kısmı inşaat segmentinden kaynaklanmaktadır.

İnşaat işyükü daralmaya devam ediyor.

 Enka İnşaat’ın, inşaat iş yükü iş teslimlerinin etkisiyle bu çeyrekte %8 azalarak 2.2 milyar ABD$’ından 2.03milyar ABD$’na gerilemiştir.

 Bu dönemde Şirket’in net nakit pozisyonu ise artarak 2.81milyar ABD$ seviyesine ulaşmıştır. Irak’ın işyükündeki payının %3 azalarak %30 seviyesine gelmesi buradaki işlerin hızlandığının da bir göstergesidir. Şirket Besmaya şantiyesindeki işlerini zamanında yetiştirmeye çalışmaktadır. Finansal giderler beklentilerin üzerinde geldi.

 Enka Inşaat 4Ç15’te 111mn TL finansal gider kaydetmiştir. İnşaat segmenti, 83mn TL finansal gider kaydederek en büyük payı almıştır.

 Şirket bu dönemde yatırım faaliyetlerinden 204mn TL net gelir kaydetmiştir. (163mn TL’si inşaat segmentinden gelmiştir).

Hisse etkisi olumsuz

 Hem FVAÖK hem de net kar beklentilerin altında gelmiştir. Bu sebeplerden sonuçların hisse etkisini olumsuz olarak değerlendiriyoruz. Şirket için Endekse Paralel getiri tavsiyemizi koruyoruz.

TÜM BİLANÇO ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYIN!