BIM Hisse Yorumu / Yapı Kredi Yatırım – (07.01.2016)

BIM Hisse Yorumu

Öneri “TUT” 

Mevcut Fiyat: 50.35

Hedef Fiyat: 54.1

Değişen pazar şartlarında gelişerek büyüyor

Kısa ve Orta vadede zor bir dönem bekliyor. BİM için tavsiyemizi ‘Tut’ olarak muhafaza ediyoruz. 12 aylık hedef fiyatımız TRY 54.1 ve 2015T karı üzerinden hisse başına dağıtılacak temettü tahminimiz TRY 1.2TL ışığında hisse için toplam getiri beklentimiz %10’dur. BİM’in büyüme hikayesinin devam ettiğini düşünüyor ve şirketin önümüzdeki üç senede %20’lik YBBO yakalamasını bekliyoruz. Öte yandan, (i) yeni mağaza
açılışlarındaki hızlanma, (ii) perakende pazarında değişen rekabet koşulları, ve (iii) asgari ücrette yaşanan %30’luk artış başta olmak üzere maliyet kalemlerinde yaşanacak baskı nedeniyle, şirket karlılığının, geçmiş ortalamalarının altında kalmasını bekliyoruz.

Gelişerek büyüyor… Net 550 mağazalık rekor sayıdaki açılışın gerçekleştiği 2008 sonrası dönemde şirket yıllık ortalama 350 mağaza açarken, 2014 yılıyla beraber yeni mağaza açılışlarını 500 ve üzeri olarak hedefleyip, buna parallel hareket etmeye başladı. Mağaza açılış sayısındaki hızlanma yanında, şirket ortalama mağaza büyüklüğünü yukarı çekmek, ürün gamını çeşitlendirmek, supermarket segmentine girmek gibi yeni büyüme yöntemlerini de uygulamaya soktu. Şirketin büyüme adımlarında hızlanmaya gitmesini değişen pazar sartlarının mecbur kıldığı kanaatindeyiz. Özellikle, en yakın rakip konumundaki A-101’in tahminlerin çok ötesinde bir hızla büyümesi, Yıldız Holding’in perakende sektöründe artan ağırlığı, geçmiş dönemlerde rekabette geri düşen Migros ve CarrefourSA gibi güçlü ulusal oyuncuların büyümelerine yeni yönetimleriyle hız vermesi ve küçük ölçekli yerel zincirlerin son dönemlerde yeni mağaza açılışlarına ara vermesi nedeniyle doğan fırsatları değerlendirme arzusu söz konusu değişen pazar şartlarına verilebilecek başta gelen örneklerdir. Şirketin Hızlı Tüketim Pazarındaki lider konumunu güçlendirecek ve toplam pastadan daha fazla pay almasını sağlayacak bu gelişmeleri memnuniyetle karşılıyoruz.

Düşük VAFÖK beklentisi…Öte yandan, uzun vadede müspet sonuç vermesini beklediğimiz büyüme adımlarının, kısa vadede şirket karlılığı üzerinde baskı yaratmasını bekliyoruz. Özellikle, asgari ücretteki %30’luk artışın, büyümede gaza basıldığı bir dönemde gerçekleşmesinin bu baskıyı daha da arttırmasını ve önümüzdeki seneler için de yüksek baz etkisi yaratacağı için azalarak da olsa da şirketin marjlarını olumsuz etkileyeceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla, şirketin 2016 ve 2017 VAFÖK marjlarının, şirketin genel hedefi olan %5’in altında kalmasını bekliyoruz. Sonuç olarak, şirketin 2016 ciro büyümesinin, 2015’de olduğu gibi yüksek seyretmesini ama karlılığının düşmesini bekliyoruz.

TÜM HİSSE YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN!