Atina Diz Çöktü!

Aydın Eroğlu – 15.07.2015

Yunanistan referandumda hayır dediklerinden çok daha fazlasına evet diyerek AB ve IMF ile uzlaşmaya vardı. Oldukça ağır şartlara evet diyen Syrizia lideri başbakan Tsipras kabul ettiği bu şartlarla ne kadar yerinde durabilir bilemiyorum! Halk acı reçeteyi içmeye başlayınca, bir erken seçim riski ortaya çıkabilir. Neyse öncesinden çok daha ağır şartlar ile Yunanistan konusunda uzlaşma şimdilik sağlanmış oldu. Ama referandumda halka hayır dedirtilen şartlara şimdi hükümetin evet demesi ayrı bir çelişki diye düşünüyorum!

Bu arada bizim hükümet görüşmeleri de başladı. Bu görüşmelerden de koalisyon hükümeti çıkarsa önümüzde duran riskler azalmış olacak. Fakat ben yine de içinde bulunduğumuz diğer şartları da göz önünde tutarak endeks bazında değil de, hisse bazlı takip etmenin daha doğru olacağı görüşündeyim.

Üst Gap de Kapandı!

80.713 ve 83.546 gap’lerini sırası ile kapatmış olduk. Ama iki gün evvel yine 82.286’de yeni bir gap bıraktık. Bakalım bu gap’i kapatmamız da hızlı mı olacak göreceğiz. BIST için yakın önemli direnç seviyesi 84.529’da bulunuyor. Görür de kırar mıyız bilemiyorum. Eğer kırarsak sonrası için hemen geçemeyeceğimizi düşündüğüm üst direnç 86.355 olacaktır görüşündeyim. BIST’in çok daha yüksek seviyelere gitmesini şimdilik beklemiyorum. Her an Yunanistan, FED başkanı Yellen, bizim hükümet görüşmeleri, PKK’nın eylem yapma riski ve Suriye gibi konularda sıcak gelişmelerin karşımıza çıkabileceği çekincesine sahibim. Bu yüzden bu dönemi fazla rehavete kapılmadan, hisse bazlı hedeflemelere odaklanarak geçirmek doğru olacaktır diye düşünüyorum.         

Nükleer Müzakerelerde Anlaşma Sağlandı!

İran ile yapılan müzakerelerde anlaşmaya varıldığı açıklaması son haber olarak geçiyor. Bu gelişme petrol fiyatlarının düşmesine yarayacak etki yapabilir. Brent petrolün düşmesi Türkiye için olumlu yansımalar yaratacak bir gelişmedir. Cari açık, döviz kuru seviyesi ve dolayısı ile de endeks üzerinde olumlu etkisi olabilir.

İyi Bayramlar!

Şimdiden hepinizin Ramazan Bayramını kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim.

NOT: Yazı 14 Temmuz 09:04’de borsaanalizci.com‘da yayınlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir