Anadolu Efes Hisse Yorumu / ATIG Yatırım – (18.12.2014)

Anadolu Efes Hisse Yorumu

Son dönemlerde AEFES hisselerindeki satış baskısı dikkat çekiyor. Küresel çapta piyasalarda volatilitenin artması ve Rusya kaynaklı endişeler hisse fiyatı üzerinde olumsuz etki yaratmakta. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan 17 Aralık tarihinde yaptığı açıklamada Rusya krizinin Türkiye’de birçok kanaldan hissedileceğini açıkladı. Rusya’da yatırım yapan Türk şirketlerinin gelişmelerden etkileneceğini belirten Tuncay Özilhan Anadolu Efes olarak Rusya’da ruble borçlarının olmadığını ifade etti. Rusya’da kur karı yazacaklarını, fakat kurdan dolayı talebin azalacağına dikkat çeken Özilhan, 2015’te Rusya pazarının
daralmasını beklediklerini açıkladı.

Yorum

Şirketin Rusya pazarında da faaliyet göstermesi ve şu an Rusya’da yaşanan olumsuz ekonomik gelişmeler şirketin gelirleri üzerinde orta ve uzun vadede negatif bir etki yaratabilir. Rusya kaynaklı endişelerin devam etmesi 2015 yılında Türkiye yaz turizmini de olumsuz etkileyebilir. Bu durum alkollü içecek pazarına da olumsuz yansıyabilme ihtimalini oluşturmakta. 2014 yılındaki zorlu ekonomik görünüme rağmen satış gelirlerini her çeyrekte artırmayı başarabilen şirketin finansal performansı 2015 yılında özellikle makro ekonomik tablo ile şekillenebilir. AEFES’in Ruble borcu olmadığı açıklansa da, şirketin yabancı para yükümlülüklerinin varlıklarından fazla olması döviz kuru riski taşıdığı anlamına gelmektedir. (Bu noktada net döviz pozisyonunun hangi para birimleri olduğu önem taşımaktadır.)

AEFES Teknik Analiz Notu

Son dönemlerde artan satış baskısının etkisiyle 20.65 seviyesine kadar gerileyen AEFES, bu seviyeyi destek konumuna getirmiş ve burdan sınırlı alımlar ile karşılaşmıştır. 21.63 seviyesini ise ilk direnç konumuna getiren hissede göstergeler zayıf sinyaller vermeye devam etmektedir. 21, 50, 100 ve 200 günlük hareketli ortalama seviyelerinin altında hareket eden hissede tekrardan sağlıklı bir yükseliş hareketinin başladığından söz edebilmek için ilk etapta 23.85’te bulunan direncin hacimli bir şekilde kırılması gerektiğini düşünüyoruz.

Raporun tamamı için tıklayın.

TÜM HİSSE YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir