Asya Borsalarında Bugün – (05.06.2014)

Asya hisselerinin çoğu, enerji ve sağlık hizmeti firmalarındaki düşüş ve yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası (AMB) para politikası kararını beklemesi ile geriledi.

China Oilfield Services Ltd., bölgesel endekste enerji hisselerinin 10 sektör grubu arasında en kötü performansı göstermesi ile, Hong Kong’ta yüzde 3.1 geriledi. LG Household & Health Care Ltd., şirket başkan yardımcısının hisselerini satması ile yüzde 12 gerileyerek son dört ayın en dik düşüşünü yaşadı. Samsung SDI Co., hisselerini Samsung Electronics’e devredeceğini açıklaması ile Seul’de yüzde 6.7 değer kazandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1’den az gerileyerek Hong Kong saati ile 14:20’de 142.83 puan olurken, erken saatlerdeki yüzde 0.1’e varan artışı sildi. Endekste yükselen dört hisse karşılığında beş hisse geriledi. Endeks geçtiğimiz ay Eylül’den bu yana en büyük aylık artışı kaydederken, 3 Haziran’da ise Ekim ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. ABD’de yarın açıklanacak olan istihdam verisi öncesinde dün, hizmet sektörü verisi beklentilerin üzerinde kaydedildi.

Japonya Topix endeksi yüzde 0.1 gerilerken Yeni Zelanda NZX 50 Endeksi büyük bir değişiklik yaşamadı. Avustralya S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.1 düşüş yaşadı, Tayvan Taiex endeksi ise yüzde 0.2 yükseldi. Hong Kong’ta Hang Seng Endeksi yüzde 0.3 geri adım attı. Çin’de Şanghay Bileşik yüzde 0.4 artış gösterdi. Tayland’da SET Endeksi yatay seyrederken, Hindistan’da BSE S&P Sensex Endeksi yüzde 0.1 düştü.

Bloomberg HT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir