Türk Telekom Hisse Yorumu / Ak Yatırım – (11.10.2024)

Sabit genişbant segmentindeki beklentilerimiz TTKOM’u ön plana çıkarıyor…

Tavsiye: Endeks Üzeri Getiri
Hedef Fiyat, TL 83.00
Güncel Fiyat, TL 44.56
Getiri Potansiyeli %86

Türk Telekom’u (TTKOM TI) “Endeks Üzeri Getiri” notu ve %85 getiri potansiyeline işaret eden İNA bazlı 12A 83 TL/hisse HF ile araştırma kapsamımıza ekliyoruz. Türk Telekom, Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre iletişim ve teknoloji hizmetleri sağlayıcısıdır. TTKOM’u beğenmemizin temel sebepleri; i) güçlü büyüme potansiyeli, a) son fiyat optimizasyonları ve satış gelirleri üzerindeki gecikmeli etkileri, b) sabit genişbant segmentinde kısalan sözleşme sürelerinin ARPU artışını hızlandırması, c) üst paket satış fırsatlarını güçlendiren artan veri talebi, d) nüfus dinamikleri sayesinde abone bazının istikrarlı büyümesi, f) enflasyonun düşmesiyle reel büyüme için daha istikrarlı faaliyet ortamı oluşması, g) devam eden altyapı genişlemesi ve şebeke iyileştirmeleri, ii) sabit genişbant segmentindeki daha yüksek büyüme sayesinde reel büyüme ve iyileşen satış kırılımı ile 3 yıl içinde 900bps FAVÖK marjı genişleme potansiyeli, iii) önemli ölçüde döviz bazlı CAPEX ve TL bazlı gelirler sebebiyle TL reel değerlenirken artan nakit yaratma kabiliyeti, iv) devam eden borç azaltımının VÖK marjı artışına yol açması, v) 2024T/25T 4.0x ve 2,4x FD/FAVÖK ile küresel benzerlerine göre sırasıyla %22 ve %50 iskontoya işaret eden cazip çarpanları.

2Y24, 2025 ve 2026’da sırasıyla %11, %16 ve %8 y/y reel ciro büyümesi bekliyoruz. Şirket, sabit GB segmentinde sözleşmeleri Ara23’te 24 aydan (12+12) 18 aya (9+9) ve Haz24’te 15 aya (3+12) indirmeye başladı. Buna ek olarak, Şirket Tem23’te toptan satışlara yaptığı %70’lik fiyat artışının üzerine Tem24’te %70’lik bir fiyat artışı daha uyguladı. Toptan satışların fiyat düzenlemeleri hemen uygulanmakta, ciro etkisi gecikmemektedir.

Öte yandan, imtiyaz belirsizliği halen devam etmektedir. Ancak yönetim, Şirket’in haklarını koruyan makul bir çözüm bulunacağına inanmaktadır. 2026 ve 2027 yıllarında 2 yıl içinde ödenmek üzere 1,5 milyar USD tutarında yenileme ücreti öngördük. Düzenleyici otorite henüz resmi bir yol haritası açıklamamış olsa da, 2025 yılında sona ermesi beklenen yaklaşan 5G ihalesine ilişkin 0,6 milyar USD lisans ücreti öngördük.

TTKOM emsallerine göre daha cazip görünüyor… Türk Telekom’un hakim olduğu sabit genişbant segmentinin, i) mevcut uzun vadeli sözleşmelerin düşük ARPU bazı, ii) sözleşme sürelerinin kısalmasıyla ARPU büyümesinin hızlanması ve iii) toptan satış alt segmentindeki %70’lik fiyat artışı sayesinde mobil segmente kıyasla bir/bir buçuk yıllık vadede daha fazla büyüme alanı sunduğunu düşünüyoruz. Nitekim, 12 aylık sabit bireysel sözleşmelerin halihazırda bileşiminin %78’ini oluşturduğu emsal şirket mobil ağırlıklı bir satış karmasına sahip.

Kaynak: Ak Yatırım