Tuğçelik Alüminyum Hisse Yorumu / Metro Yatırım – (10.06.2014)

Tuğçelik Alüminyum Hisse Yorumu

Şirket Hakkında Bilgi:
1988 yılında kurulan Tuğçelik Alüminyum ve Metal Mamülleri San. Ve Tic. A.Ş. (“Tuğçelik” veya “Şirket”), İstanbul Sancaktepe’de yaklaşık 10,000 m2 alanda kurulu 7,500 m2 kapalı ve 2,500 m2 faal üretim ve stok alanı ile üretim faaliyetlerinde bulunmaktadır.
Şirket, iki ana başlık altında faaliyette bulunmaktadır. Bunlar;

1-Yassı Levha Sac Ticareti: Şirket, yurtiçi ve yurtdışı piyasalardan özellikle kalın ve büyük ebatlı yassı levha sac ithalatı yaparak, bu malzemenin yurtiçine toptan veya perakende olarak satışını gerçekleştirmektedir. Şirket bu faaliyetlerini Gebze Dilovası OSB’de bulunan yaklaşık 10,000 m2 alana sahip depoları ve sevkiyat tesislerinden gerçekleştirmektedir.

2-Alüminyum Döküm Tesisleri: Şirketin alüminyum üretim tesisleri İstanbul Sancaktepe’de olup,  yaklaşık 10,000 m2 alanda (7,500 m2 kapalı ve 2,500 m2 faal üretim ve stok alanı) üretim  gerçekleştirilmektedir. Şirketin bu segmentte üretimini gerçekleştirdiği ürünler ağırlıklı olarak  otomotiv, beyaz eşya ve aydınlatma sektörlerinde kullanılmaktadır.

Halka Arz Gelirinin Kullanımı Hakkında Bilgi:

Halka arz maliyetleri düşüldükten sonra Şirket için elde edilecek 18,8 milyon TL’lik kaynak;

-Alüminyum döküm parçalarının işlemesinde kullanılmak üzere 2 adet CNC üretim ünitesi 2.385.620  Euro karşılığı 7.150.000 TL olmak üzere makine yatırımı yapılmasında,
-11.650.000 TL’si kısa ve orta vadeli kredilerden yüksek maliyetli olanların kapatılmasında, kullanılacaktır.

DEĞERLEME HAKKINDA ÖZET BİLGİ

A1 Capital Menkul Değerler tarafından Tuğçelik için yapılan değerleme çalışmasında “İndirgenmiş Nakit Akımı” ve “Piyasa Çarpanları” yöntemleri kullanılmıştır.

“İndirgenmiş Nakit Akımı” yönteminde;

-Şirketin satış gelirlerinin döviz cinsinden oluşması nedeniyle projeksiyonlar Euro üzerinden yapılmıştır.
-Şirketin gelirleri üç ana kalemde incelenmiştir: Demir-Çelik Grubu, Alüminyum Grubu ve ağırlıklı olarak kalıp üretiminden oluşan Diğer Grup satışları.

-2018 yılından sonra Şirket’e ilişkin nihai değer hesaplamasında büyüme oranı %1 olarak öngörülmüştür.

-Sonuç olarak, İndirgenmiş Nakit Akımı yöntemine göre Tuğçelik’in halka arz iskontosu öncesi toplam Özkaynak Değeri 79.884.691 Euro (227.439.705 TL) olarak bulunmuştur.

“Piyasa Çarpanları” yönteminde;

-Piyasa çarpanları analizi yöntemine göre Şirket’in piyasa değeri BİST-100 Endeksi, metal ana  sanayi endeksi ve otomotiv yan sanayi endeksi çarpanları kullanılarak tespit edilmiştir.

-Piyasa çarpanları analizi yöntemine göre piyasa değerinin hesaplanmasında “Fiyat/Kazanç” (“F/K”) ve “Piyasa Değeri/Defter Değeri” (“PD/DD”) çarpanları kullanılmıştır.
-Piyasa çarpanları analizi yöntemine göre şirket değerlerini elde etmek için çarpanlarda kullanılacak şirket verileri olarak Tuğçelik’in yıllıklandırılmış verileri dikkate alınmıştır.

Sonuç olarak; Tuğçelik’in indirgenmiş nakit akımları analizi ile BİST-100 Endeksi, metal ana sanayi ve otomotiv yan sanayi sektör çarpanlarına göre elde edilmiş şirket değerleri sırasıyla %50-%20-%15-%15 oranında  ağırlıklandırılarak nihai şirket değerine ulaşılmıştır.Bu doğrultuda Tuğçelik’İn ağırlıklandırılmış ortalama şirket değeri 128.386.747 TL olarak hesaplanmıştır. Şirketin çıkarılmış sermayesi 25.000.000 TL olup, birim pay değeri 5,14 TL’ye denk gelmektedir. Şirketin halka arz fiyatı %22 oranında halka arz iskontosu uygulanarak 4,00 TL olarak belirlenmiştir.

SONUÇ

Fiyat Tespit Raporuna İlişkin Görüşlerimiz

Değerleme yapılırken A1 Capital Menkul Değerler tarafından “İndirgenmiş Nakit Akımı” ve “Piyasa Çarpanları” yöntemleri kullanılmış olup, kullanılan varsayımlara ve yapılan hesaplamalara ilişkin görüşlerimiz aşağıda belirtildiği şekildedir;

– “Piyasa Çarpanları” Yöntemi:  “Piyasa Çarpanları” yönteminde BİST-100 Endeksinin yanı sıra metal ana ve otomotiv yan sanayi endeks çarpanlarının baz alınmasını doğru ve makul buluyoruz. Analizde sadece “F/K” ve “PD/DD” oranlarına yer verilmesi ise bizim gözümüzde yeterlidir.

“İndirgenmiş Nakit Akımı” Yöntemi: Şirketin Euro bazında öngörülmüş olan satışlarının projeksiyon dönemini kapsayan 2014-2018 yıllarında %15’in üzerinde bir “bileşik yıllık büyüme oranına” (“CAGR”) sahip olmasını aşırı derecede iyimser olarak değerlendiriyoruz. Son yıllarda satış performansı olarak zayıf bir  performans ortaya koyan şirket her ne kadar 2,3 milyon Euro’luk alüminyum yatırımı gerçekleştirecek olmasına karşın, geleceğe yönelik değerlendirmelerde muhtemelen şirketin satış performansı riskinin yanı sıra emtia ve kur riski gibi etkenlerin de önemli ölçüde göz ardı edilmiş olduğunu düşünüyoruz.

2011-2012 yıllarında %7-8,50 aralığında gerçekleşen şirketin brüt kar marjının 2013 yılında ve 2014 yılı ilk çeyreğinde %14 seviyelerinde gerçekleşmiş olması olumlu olmakla beraber, yine yukarıda ifade edilmiş olan emtia ve kur riski gibi etkenler dolayısıyla, şirketin brüt kar marjının projeksiyon döneminde her yıl istikrarlı bir şekilde iyileşme kaydederek 2018’e doğru %20’nin üzerine çıkacağını öngörmenin şimdilik iyimser bir bakış açısını içerdiğini tahmin ediyoruz. Brüt kar marjındaki bu kademeli yükseliş beklentisi, şirketin diğer kar marjlarına da aynı şekilde yansımakta ve değerleme üzerinde etkili olmaktadır.

Sonuç Olarak:

Şirketin indirgenmiş nakit akımları analizi yöntemiyle yapılan değerleme neticesini satış performansı, emtia ve kur riski gibi etkenleri yeterince dikkate almadığı gerekçesiyle aşırı derecede iyimser buluyoruz.

İndirgenmiş nakit akımı analizi neticesinde elde edilen şirket değerine yönelik tereddütlerimiz dolayısıyla, Tuğçelik’in halka arzı için hesaplanmış olan şirket değerini makul bulmadığımızı belirtiriyoruz.

Raporun tamamı için tıklayın.

TÜM HİSSE YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir