TAV Havalimanları Hisse Yorumu / Vakıf Yatırım – (07.01.2019)

TAV Havalimanları Hisse Yorumu

Fiyat (TL) : 22,44
Hedef Fiyatı (TL) : 38,00
Yükselme Potansiyeli : 69%
Öneri / Kısa Vade : Endeksin Üzerinde Getiri

Şimdi TAV zamanı…

TAV Havalimanları Holding’in i) büyüme potansiyeli yüksek gelişen pazarlara odaklı havalimanı portföyü, ii) hizmet şirketlerinin grup dışı büyüme hikâyesi ve iii) ana ortak ADP ile küresel ölçekte artan sinerjinin desteğiyle orta-uzun vadede güçlü büyüme potansiyeli sunduğuna inanıyoruz. Ancak bu potansiyelin, i) Atatürk Havalimanı’nın 3 Mart 2019’dan itibaren ticari yolcu trafiğine kapatılacak olmasının yarattığı belirsizlik ve ii) operasyonel olarak Avro uzun pozisyona sahip olması ve son dönemde TL’de yaşanan değerlenme kaynaklı riskler nedeniyle göz ardı edildiğini düşünüyoruz. Son üç ayda BIST100 endeksinden %22 negatif ayrışan Şirket hisseleri, 2019 yılına ilişkin tahmini 6,2x FD/FAVÖK ile benzer şirketlere göre %30, ana ortağı ADP’ye göre ise %46 iskontolu işlem görmektedir. Şirket hisselerine yönelik Parçaların Toplamı Yöntemine göre yaptığımız değerleme sonucunda 12 aylık hedef fiyatımızı 38,00 TL olarak belirliyor, uzun vadeli önerimizi “AL”, kısa vadeli önerimizi “Endeksin Üzerinde Getiri” olarak başlatıyoruz.

 Küresel ölçekte güçlü büyüme potansiyeli – TAV Havalimanları Holding’in, Türkiye’nin en önemli turizm bölgelerinde işlettiği havalimanları ile turizm sektöründe güçlenerek sürmesini beklediğimiz büyümeden fayda sağlamaya devam edeceğini öngörüyoruz. Türkiye’nin yanı sıra, Gürcistan, Makedonya, S.Arabistan ve Tunus gibi gelişen pazarları kapsayan havalimanı portföyünün, Şirketin orta-uzun vadeli organik büyüme hikâyesinin en önemli unsuru olacağını düşünüyoruz. Diğer yandan, Şirketin, ana faaliyeti olan havalimanı işletmeciliğindeki büyüme potansiyelinin, gümrüksüz satış, yiyecek-içecek hizmetleri ve yer hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında faaliyet gösteren hizmet şirketlerinin önümüzdeki dönemde artan katkısıyla destekleneceğine inanıyoruz.

 Negatifler fiyatlandı – TAV Havalimanları Holding, İstanbul Havalimanı’nın açılması nedeniyle ticari yolcu trafiğine 3 Mart 2019’dan itibaren kapatılacak olan Atatürk Havalimanı’ndaki operasyonlarına son verecek. Şirketin, Atatürk Havalimanı’ndaki imtiyaz süresi (2 Ocak 2021) dolmadan faaliyetlerine son verecek olmasından dolayı oluşacak potansiyel kâr kaybı ise DHMİ tarafından tazmin edilecek. Ancak, söz konusu kaybın hangi finansal göstergenin baz alınarak, ne şekilde ve ne zaman ödeneceği henüz belli değil. Tazminatın netleşmesiyle birlikte hisse üzerindeki baskının ortadan kalkarak daha sağlıklı fiyat oluşumlarının yolunu açacağını tahmin ediyoruz.

 İnorganik büyüme fırsatları – Şirket için önemli bir belirsizlik ise, portföyündeki en değerli varlık olan ve yıllık FAVÖK’ünün neredeyse yarısını elde ettiği Atatürk Havalimanı’nın yerini nasıl dolduracağı olup, bu noktada Şirket i) 2014 yılından bu yana hizmet şirketlerine grup dışı faaliyet izni tanıma ve ii) Mayıs/2018’de Antalya Havalimanı’nın %49’unu satın alma başta olmak üzere önemli girişimlerde bulunmuştur. Gelişen pazarlarda kârlı gördüğü havalimanı işletme ihalelerini yakından takip eden Şirketin, Atatürk Havalimanı’nın yerini doldurmak amacıyla önümüzdeki dönemde Sabiha Gökçen Havalimanı dâhil potansiyel satın alma fırsatlarında daha aktif rol oynayacağını düşünüyoruz.

 Değerleme ve öneri – Şirket hisselerini değerlerken, havalimanı operasyonu ve hizmet şirketlerini kapsayan iştirakleri için İndirgenmiş Nakit Akımları yöntemiyle bulduğumuz değerleri baz alarak Parçaların Toplamı Yöntemini kullandık. TAV Havalimanları Holding için Atatürk Havalimanı dâhil 38,00 TL olarak hesapladığımız 12 aylık hedef fiyatımızın mevcut fiyata göre sunduğu %69’luk getiri potansiyelini de göz önünde bulundurarak uzun vadeli önerimizi “AL”, kısa vadeli önerimizi “Endeksin Üzerinde Getiri” olarak başlatıyoruz.

 Riskler – Yolcu trafiğinde zayıflama, mevcut havalimanlarındaki imtiyaz haklarının yenilenmemesi, yolcu başına duty-free ve yiyecek&içecek harcamalarında düşüş, faaliyet gösterilen ülkelerde politik ve makroekonomik belirsizlikler, değerlememize, tahminlerimize ve tavsiyemize yönelik aşağı yönlü risklerdir.

Raporun tamamı için tıklayın.