TAV Havalimanları Hisse Yorumu / Gedik Yatırım – (21.09.2018)

TAV Havalimanları Hisse Yorumu

Antalya Havalimanı 2018 ikinci yarıda yolcu büyümesini destekleyecek.

Atatürk Havalimanı’nı 2021 başına kadar işletme hakkı olan Tav Havalimanları uçuşların yeni havalimanına geçmesi durumunda alınacak olası tazminat için DHMI ile görüşmelerini sürdürürken bunun yıl sonuna kadar sonuçlanması bekleniyor. Tazminat koşulları net olmamakla birlikte, şirketin Ocak 2021’e kadar havalimanı operasyonundan doğacak net nakit akışının etkilenmemesi hedefleniyor. Yeni havalimanı işletmecilerinden sağlanacak ek gelirle DHMİ’nin bu tazminatı nakit olarak ödemesi beklenebilir. Yeni havalimanında ilk uçuşun 29 Ekim’de yapılması planlanırken Atatürk Havalimanı’nın ne zaman kapatılacağı henüz ise belirsizliğini koruyor.

Tav halen yeni havalimanları ile ilgilenmeye devam ediyor. Şirket Atatürk Havalimanı’ndan sonra Türkiye’deki güçlü konumunu korumak için Mayıs 2018’de Antalya Havalimanı’nın %49’unu 360 milyon euro ya (ağırlıklı olarak ADP’ten sağlanan 300 milyon euro’luk hissedar kredisi ile finanse edildi) satın almıştır. Buna rağmen şirket Bulgaristan, Karadağ, Afrika ve Orta Doğu’da yeni fırsatları araştırmaya devam ediyor. Hatırlanacağı üzere, şirket daha önce Sabiha Gökçen Havalimanı hisselerinin satın alımı ile de ilgilenmişti. Türkiye’nin en büyük havalimanlarından olan Antalya Havalimanı 2017’de 25,9 milyon yolcu sayısına ulaşırken (toplam yolcu sayısının %13’ü) uluslararası yolcu sayısı 18,4 milyon (toplam yolcu sayısının %22’si) seviyesine ulaşmıştır.

1Y18’deki güçlü yolcu büyümesi ekonomik yavaşlama ve baz etkisiyle 2Y18’de yavaşlayabilir. Güvenlik endişelerinin azalması ve TL’deki değer kaybının ardından yabancılar için elverişli koşulların oluşmasıyla 2018’de yolcu rakamlarına uluslararası yolcular başı çekiyor. Bu nedenle şirket, İstanbul için uluslararası yolcu büyüme beklentisini 1Y18’deki güçlü gerçekleşme sonrası %6–8 seviyesinden %8– 10 aralığına revize etmiştir. Aynı zamanda mayıs ayında Antalya Havalimanı’nın da dahil edilmesinin etkisiyle toplam yolcu sayısı büyümesini de %10-12 aralığından %30’un üzerine revize etmiştir. 2Y18’de yavaşlaması beklenen yolcu sayılarının şirket beklentileri dahilinde olduğu söylenebilir.

Segmentlere baktığımızda, Gürcistan’daki çift haneli yolcu büyümesi devam etmesi bekleniyor. Tunus’ta ise yolcu sayılarındaki büyümenin başlamış olduğu görülmektedir. Borçlardaki yeniden yapılanma ve yolcu sayılarındaki potansiyel artış ile birlikte Tunus’ta finansallarda iyileşme beklenebilir.

Net karın en az %50’si kadar temettü dağıtımı devam edecek. 2017’de temettü verimliliği %3,6 denk gelen, hisse başına 1,119 TL seviyesinde yapılmıştır. Kısa vadede yüksek tutarlı yatırım harcaması beklenmemesi nedeniyle, temettü dağıtım politikasının devam etmesini bekliyoruz. Şirketin 2018 yılı için 120 milyon euro yatırım harcaması öngörüsü bulunmaktadır. Orta vadede Atatürk Havalimanı’ndan potansiyel olarak gelebilecek bir tazminatın ise bu politikayı değiştirmesi beklenmemektedir. Güçlü yolcu büyümesi ve TL’de görülen değer kaybıyla şirketin 2018’de güçlü FAVÖK marjı gelişimi göstermesi beklenmektedir.

Güçlü yolcu büyümesi ve gelirlerinin ağırlıklı olarak yabancı para bazında olması nedeniyle, ilk yarıda hisse %91 relatif performans sergilemiştir. Ortak girişim paylarının dahil edilmesi ve Atatürk Havalimanı’nın çıkarılması sonrasında şirketin 2019’da 450 milyon euro düzeltilmiş FAVÖK elde etmesini bekliyoruz. Atatürk Havalimanı’ndan gelebilecek tazminatın netleşmesi orta vadede hisse üzerinde katalizör olabilir, 400 milyon euro civarında nakit girişi sağlanması durumunda (%10 iskonto ile) hisse için 2019’da 5.5x FD/FAVÖK hesaplıyoruz.

Raporun tamamı için tıklayın.