Sermaye Piyasaları ve Borsa Uzmanlığı Sertifika Programı / Inforce

Sermaye Piyasaları ve Borsa Uzmanlığı Sertifika Programı

TARİH : 20 Kasım – 15 Aralık 2017
SAAT : Hafta içi her gün 19:00 – 22:00
LOKASYON : İnternet
FİYAT : 885 TL (Tam), 708 TL (İndirimli)

Organizasyon

Bu seminer INFORCE Finansal Çözümler, Eğitim ve Danışmanlık, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi ve A1 Capital Yatırım Menkul Değerler tarafından organize edilmektedir.

Programın Amacı

Sermaye Piyasaları ve Borsa Uzmanlığı Sertifika Programı’nın amacı, sermaye piyasalarına nitelikli ve bilgili yatırımcı kazandırmak ve ülkemiz sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunmaktır. Programda birikimlerini sermaye piyasaları ve borsalarda değerlendiren veya değerlendirmek isteyen yatırımcılara risk ve getiri tercihlerine en uygun stratejileri izleyerek portföylerini nasıl oluşturmaları gerektiği ayrıntılı bir şekilde aktarılacaktır. Katılımcılar programın sonunda sermaye piyasalarında işlem gören finansal araçlarının özellikleri, piyasaların işleyiş esasları, analiz yöntemleri, portföy ve risk yönetimi, alım-satım stratejilerinin geliştirilmesi, yatırımcı psikolojisi, mevzuata aykırı fiiller, yatırımcı hakları, makroekonomik verilerin yorumlanması, elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi hakkında detaylı bilgiye sahip olacak, yatırım yapmanın temel prensipleri konusunda uzmanlaşacaktır.

Programın Hitap Ettiği Katılımcı Kitlesi

Bu program sermaye piyasaları ve borsalarda alım-satım, analiz ve yönetim tekniklerini öğrenerek yatırım konusunda uzmanlaşmak isteyen herkese açıktır.

Katılımcılara Sağlanacak Haklar ve Avantajlar

Program sonunda yapılacak sınavda başarı gösteren ilk beş öğrenciye seçkin aracı kurumlarda ZORUNLU staj imkanı, tüm katılımcılara FİNNET 2000 yazılımına bir ay süreyle ücretsiz erişim hakkı sağlanacaktır.

Program İçeriği

DERS ADI DERS SAATİ EĞİTMEN AÇIKLAMA
Yatırım Araçları 6 Yrd. Doç. Dr. Habil GÖKMEN
Dr. Gökhan UGAN
Bu derste sermaye piyasalarında işlem gören spot ve türev araçların ve döviz işlemlerinin genel özellikleri, alım-satım ve takas esasları ile fiyatlama esasları üzerinde durulacaktır.
Makroekonomik Göstergeler 3 Dr. Gökhan UGAN Bu derste veri yayın ekranlarının tanıtımı, kullanımı, yatırım yaparken takip edilmesi gereken önemli piyasa verilerine nasıl ulaşılacağı anlatılacaktır.
Ekonomi 3 Doç. Dr. Yeşim ÜÇDOĞRUK Bu derste makroekonomik göstergelerin finans ve sermaye piyasaları üzerindeki etkileri ve piyasalar arasındaki ilişki işlenecektir.
Finansal İstatistik 3 Dr. Gökhan UGAN Bu derste bir yatırımcının finansal araçların fiyatlandırmasında, portföy yönetiminde ve risk yönetiminde ihtiyaç duyacağı temel istatistik ve matematik bilgileri katılımcılara aktarılacaktır.
Mali Analiz 9 Prof. Dr. Çağnur BALSARI
Doç. Dr. Fatih DALKILIÇ
Bu derste FİNNET yazılımları kullanılarak halka açık şirketlerin mali tablolarının nasıl analiz edileceği ve bu analiz sonuçlarının yatırım kararlarına nasıl yön vereceği uygulamalı olarak anlatılacaktır.
Portföy Yönetimi 6 Prof. Dr. Pınar Evrim MANDACI
Yrd. Doç. Dr. Efe Çağlar ÇAĞLI
Bu derste FİNNET yazılımları kullanılarak tercih edilen risk/getiri seviyesine göre kıymet seçimi, statik/dinamik portföy yönetim teknikleri, oluşturulması düşünülen portföylerin geçmiş performanslarının ölçülmesi konularında uygulamalı eğitim verilecektir.
Teknik Analiz 9 Zeynep Candan AKTAŞ Bu derste piyasa verileri kullanılarak teknik analizin ana unsurları ile teknik analizin nasıl yapılacağı ve bu analiz sonuçlarının yatırım kararlarına nasıl yön vereceği uygulamalı olarak anlatılacaktır.
Risk Yönetimi 6 Prof. Dr. Gülüzar Kurt GÜMÜŞ
Dr. Gökhan UGAN
Bu derste spot ve vadeli piyasada işlem gören araçlar kullanılarak mevcut fiyat ve kur risklerinim yönetilmesi, portföyün risk düzeyinin değiştirilmesi ve portföy sigortalama teknikleri üzerinde durulacaktır.
Finansal Mühendislik 6 Prof. Dr. Berna KIRKULAK ULUDAĞ
Dr. Gökhan UGAN
Bu derste katılımcılara spot ve vadeli piyasada işlem gören araçlar kullanılarak arzu edilen risk ve getiri profillerinin yaratılması, arbitraj teknikleri ve sentetik ürünlerin oluşturulması konuları aktarılacaktır.
Yatırımcı Psikolojisi 3 Prof. Dr. M. Banu DURUKAN Bu derste temel psikolojik etkenlerin yatırımcı davranışlarına nasıl yön verdiği ve yatırımcıların sergilediği irrasyonel davranışlar konu edilecektir.
İlgili Mevzuat 3 Dr. Gökhan UGAN Bu derste sermaye piyasası mevzuatının yatırımcıları ilgilendiren önemli bölümleri, sermaye piyasasında suç sayılan aktiviteler ve cezaları ile yatırımcı haklarına ilişkin bilgiler verilecektir.
Vergileme Esasları 3 Nadir GÜLHAN Bu derste sermaye piyasalarında elde edilen kazançların nasıl vergilendirileceği anlatılacaktır.

 

Ders Programı

DEÜ Sermaye Piyasaları ve Borsa Uzmanlığı Sertifika Programı kapsamında yapılacak derslerin hangi tarihlerde saat kaçta yapılacağı bilgisine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih ve Saat

Sertifka programı 20 Kasım – 15 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlenecektir. Dersler hafta içi hergün 19:00 – 22:00 saatlerinde internet üzerinden gerçekleştirilecektir. Sertifika sınavı 23 Aralık 2017 Cumartesi günü İzmir’de yapılacaktır.

Program Ücreti

Programa katılım için belirlenen KDV dahil ücretler aşağıdaki gibidir.

885 TL Tam katılım

708 TL Üniversite öğrencileri, akademik personel ve aktif A1 Capital müşterileri

Lokasyon

Eğitimler belirtilen saatlerde internet üzerinden gerçek zamanlı webinar olarak düzenlenecektir.

Gerekli Yazılım ve Donanım

Sertifika programına katılabilmek için aşağıdaki özelliklere sahip internet bağlantısı olan bir bilgisayar gereklidir.

  • Internet Explorer 7.0 veya daha üzeri, Mozilla Firefox 4.0 veya üzeri, Google Chrome 5.0 veya üzeri sürüm tarayıcı (JavaScript etkinleştirilmiş olmalı)
  • Windows 10, 8, 7, Vista, XP veya 2003 Server işletim sistemi
  • Kablolu modem, DSL veya daha iyi internet bağlantısı
  • Çift çekirdek 2.4GHz CPU veya daha hızlı işlemci, 2GB RAM (tavsiye edilen)
  • Katılımcıların mikrofonlu kulaklık vasıtasıyla webinara katılması tavsiye edilir.
  • Daha düşük özellikteki bilgisayarlarda performans sorunu yaşanabilir.

Program Başvurusu, Kayıt, Ödeme ve İade Bilgileri

  • Başvurular yukarıda yer alan “Kayıt Yaptır” butonuna tıklayınca açılan forma kişisel bilgiler girilerek ve program ücretini havale veya 3D güvenliğe sahip sanal post üzerinden kredi kartıyla tek seferde ödenerek yapılır.
  • Sertifika programına son başvuru tarihi 17 Kasım 2017’dir. 10 Kasım’a kadar yapılacak iptal başvurularında ücretin tamamı iade edilir. Kredi kartıyla yapılan ödemelerde bankanın belirlediği iade koşulları uygulanır. 10 Kasım 2017 tarihinden sonra yapılan ve programın açılabilirliğini etkileyen iptal başvuruları dikkate alınmaz. Söz konusu iptal başvurularında para iadesi yapılmaz, ancak ödenen paranın ileride açılacak başka bir programa saydırılması veya isim değişikliği yapılması mümkündür. Yeterli başvurunun olmaması durumunda katılımcıların yatırmış olduğu paralar iade edilir.

Derslere Katılım

Başvuru tamamlanıp ücret yatırıldıktan sonra her ders öncesi e-posta adresinize gönderilecek olan davet mesajındaki linki tıklayarak ilgili derse kayıt yaptırılması gerekmektedir. Derslerin düzenleneceği gün ve saatte etkinliğe nasıl katılabileceğinize dair açıklamalar e-posta ile adresinize bilahare gönderilecektir.

Başarı ve Katılım Sertifikalarının Dağıtılması

Sınavda başarı gösterenlere “Başarı Sertifikası”, sınavda başarı gösteremeyen veya sınava girmeyen katılımcılara “Katılım Sertifikası” dağıtımı 23 Aralık 2017 tarihinden sonra gerçekleştirilecektir.

Sıkça Sorulan Sorular

  • Bazı derslere katılamayacağım. Daha sonra bu dersleri izlemem mümkün olacak mı? Dersler ders programında açıklanan tarih ve saatlerde canlı olarak yapılacaktır. Bu dersler aynı zamanda kaydedilecektir. Katılımcılar tüm derslerin kaydını 23 Aralık 2017 tarihine kadar izleyebilir. Ders kayıtları sadece programa kayıt yaptırmış katılımcılara açılacaktır.
  • Programa devam zorunluluğu var mı? Sertifika sınavına girebilmek için derslerin %50’sinden fazlasına katılmak veya ders kaydını izlemek şartı aranacaktır. Bu şartı sağlamayan katılımcılara sadece “Katılım Belgesi” verilecektir.
  • Kredi kartına taksit imkânı var mı? Sadece MAXIMUM kredi kartlarına iki taksit imkânı bulunmaktadır.
  • Öğrencilik durumum donduruldu/askıya alındı. Öğrenci indiriminden yararlanabilir miyim? Hayır, öğrenci indirimi sadece öğrencilik durumu devam eden ve bu durumunu belgeleyen katılımcılara uygulanacaktır.
  • Program sonunda yapılacak sertifika sınavı test mi yoksa klasik mi olacak? Sınavda kaç soru sorulacak? İzmir’de 23 Aralık 2017 Cumartesi günü yapılacak sertifika sınavı 60 sorudan oluşacak olup, çoktan seçmeli test şeklinde uygulanacaktır. Soru dağılımı derslerin saat sayısına göre yapılacaktır.
  • Sertifika sınavında başarılı olmak için kaç almak gerekiyor? Sertifika sınavında 100 üzerinden 60 ve üzeri alan katılımcılar başarılı kabul edilerek sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Sertifika sınavına katılmak zorunda mıyım? Sertifika sonunda yapılacak sınava katılım zorunlu değildir; ancak, DEÜ İşletme Fakültesi Sertifikası sadece sınava giren ve başarı gösteren katılımcılara verilecektir. Ayrıca program sonunda aracı kurum zorunlu staj imkânları sınavda başarı gösteren adaylara kontenjan dahilinde dağıtılacaktır. Sınava katılmayan veya sınavda başarı gösteremeyen katılımcılara “Katılım Belgesi” verilecektir.

Program Broşürü

Programın broşürünü görüntülemek için buraya tıklayınız.

İletişim Bilgileri

T&F: (232) 484 3526, (232) 484 3527, info@inforceed.com

Kayıt için tıklayınız