Senkron Güvenlik Hisse Yorumu / Tekstil Yatırım – (25.02.2015)

Senkron Güvenlik Hisse Yorumu

ŞİRKET HAKKINDA

Senkron Güvenlik ve İletişim Sistemleri A.Ş elektronik güvenlik sistemleri alanında faaliyet göstermekte olup, iletişim ve bilgisayar sistemlerinin ithalat, ihracat ve kurulumunu yapmaktadır. 1997 yılında kurulan firma 2013 yılında Anonim Şirket statüsüne geçmiştir. Şirket yönetim ve faaliyet merkezi Pangaltı Ergenekon mahallesi Dolapdere caddesi no:134 Şişli /istanbul adresindedir. 9 Şubat 2015 tarihi itibarı ile toplam çalışan sayısı 62’si beyaz yaka ve 53’ü mavi yaka olmak üzere toplam 115 kişiye yükselmiştir. Türkiye’de Sensormatic, EEC Entegre ve Entek şirketleri ile her tür projeye elektronik güvenlik hizmeti sunan dört şirketten biri olarak faaliyette bulunmaktadır. İstanbul, Anadolu, İzmir, Muğla, Antalya, Kayseri, Adana, Samsun, Bursa, Gaziantep, Erzurum, Konya, Diyarbakır teknik birimleriyle yurtiçinde hizmet vermektedir. Satış gelirlerinin neredeyse tamamı yurtiçine yapılan satışlardan oluşmaktadır. Hasılatın müşteri grupları bazında paylaşımında 30.09.2014 itibariyle %42,7 ile resmi kuruluşlar, %31,2 ile finans grupları, %10,4 ile perakende gelmektedir. Moğolistan, Kıbrıs, Romanya, Kazakistan yurt dışına satış yapılan başlıca ülkelerdir.

DEĞERLEME YÖNTEMLERİ

Firma için Lider tarafından yapılan değerleme çalışmasında “İndirgenmiş Nakit akımları Yöntemi” ve “Piyasa Çarpanları Yöntemi” kullanıldığı görülmektedir.

İNDİRGENMİŞ NAKİT AKIMLARI YÖNTEMİ (İNA)

Şirket için yapılan İNA çalışmasında;

 Şirketin Ağırlıklı Ortalama Sermaye Maliyetinin (AOSM) %13.24 olarak hesaplamasında Risksiz borçlanma maliyetinin 7,74%, Piyasa Risk priminin 5.5% , beta katsayısının 1 olarak alındığı,

 Nihai uç değer hesaplanırken %3 büyüme varsayımın değerlemeye baz teşkil ettiği,

 FAVÖK Marjının 2014 için %10,2, 2015-2017 dönemi için %7,8-%10 seviyesinde gerçekleşeceği,

 Satışların projeksiyonunda gerçekleşen satış artışlarının 2014 yılında %25, tahmin yapılan 2015- 2019 döneminde ise %35-%10 oranında seyredeceği,

 Alacak devir süresi, Borç devir süresi ve Stok devir süresi rakamlarının, tahmin yapılan 2015-2019 döneminde sırası ile 78, 57 ve 32 gün olarak alındığı gözlemlenmiştir.

 Bu varsayımlarla İNA ya göre firma değeri 40,299,245 TL olarak hesaplanmıştır.

Değerlendirme:

 Gelecek yıllar için satış rakamı projeksiyonlarında 2013 ve 2014 yılları ciro artışlarına paralel olarak 2015 cirosunun arttığı ve sonrasında azalacağı varsayımı,

 halka arz ile birlikte pazarlama kadrosunun genişletilmesi ile ciro ve faaliyet giderlerinde artış olacağı varsayımı ,

 net işletme sermayesi değişiminin 2015 yılından sonra düzenli ve çok değişken olmayacağı varsayımı makul gözükmektedir.

 

 

 

PİYASA ÇARPANLARI YÖNTEMİ

Piyasa çarpanları analizi ile Şirket değer tespitinde BIST100, Borsa İstanbul’da işlem gören Bilişim Endeksi, İdari ve destek Hizmet Faaliyetleri Endeksi ve Şirket paylarının işlem göreceği BiST II. Ulusal Pazar Endeksi çarpanlarının 10 Şubat 2015 tarihindeki değerleri kullanılarak fiyat tespitine gidildiği görülmektedir.

Çarpanlar için Değerlendirme : Çarpan analizinde kullanılan çarpanlar FD/FAVÖK FD/S, PD/DD ve F/K yeterli ölçüde çarpanları içerdiği Ayrıca çarpanlar için değişik endekslerin kullanılması ve ortalamasının alınması makul gözükmekte ancak Bist 100 endeksinin hesaplamaya dahil edilmesinin, hissenin işlem göreceği II Ulusal Pazar endeksi de zaten alındığından, çok gerekli olmadığı kanaatindeyiz.

Tekstil Yatırım NİHAİ GÖRÜŞ:

Nihai hisse başına halka arz fiyatı olan 5,25 TL’ye ulaşırken; İNA değerlemesine %50, BIST100 endeksi çarpanları değerlemesine %20 ve Bilişim Endeksi, İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri Endeksi ile II. Ulusal Pazar Endeksi çarpanları değerlemelerine %10’ar ağırlık verilmiştir. Değerlemede İNA (%50) ve çarpan değerlemelerine (%50) eşit ağırlık verilmesi makul gözükmektedir. Halka arz iskontosu %14,5 olarak alınmıştır. Gerek piyasa çarpanları gerek İNA değerlemesinde aracı kurum değerlemede kullanılan tahminlere dayalı hesaplama sonucu 5,25 TL halka arz Hisse fiyatına ulaşmıştır. Bu hesaplamada aracı kurumun baz alıp kullandığı varsayımların doğruluğu veya teyidi yapılmadığı göz önünde bulundurularak, ancak bu varsayımlar ile hesaplanan fiyatın makul olduğu kanatindeyiz.

Raporun tamamı için tıklayın.

TÜM HİSSE YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir