Politeknik Hisse Yorumu / Garanti Yatırım – (26.02.2014)

Politeknik Hisse Yorumu

Bu rapor, Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. tarafından hazırlanmıştır. Rapor, Piramit Menkul Kıymetler A.Ş.
tarafından Politeknik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Politeknik) için hazırlanmış Halka Arz Fiyat Tespit Raporu’nu
değerlendirmektedir. Şirket’in halka arzına ilişkin olarak, yatırımcıların halka arza katılması ya da katılmaması
yönünde bir öneri ya da teklif değildir.

ŞİRKET : Politeknik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1 Ağustos 1985 tarihinde kurulmuştur. Şirket, alüminyum yüzey işlem kimyasalları üretimi, alüminyum yüzey işleme tesisi projelendirmeleri, mühendislik ve taahhüt hizmetleri konularında
faaliyet göstermektedir. Gebze’de faaliyet gösteren Politeknik’in tesisleri 2,800 m²’lik alan üzerine kuruludur. Şirket, yılda 3,500 ton alüminyum yüzey işlem kimyasalı üretmekte ve üretiminin yaklaşık %40’ını ihraç etmektedir. Şirket, faaliyetlerini Kuzey ve Güney Amerika’da genişletmek üzere 100,000 ABD$ sermayeli ve %85 pay ile Politeknik Inc. ünvanlı bir bağlı ortaklık edinmiştir. Şirket’in 2013 yılındaki ortalama çalışan sayısı 25’tir.

HALKA ARZ ÖZETİ :Politeknik’in mevcut sermayesi 3,000,000 TL’dir. Bu miktarın 150,000TL nominal değerli pay A grubu; 2,850,000TL nominal değerli pay B grubudur. Halka arz sonucunda sermaye 3,000,000TL’den 3,750,000TL’ye çıkarılacaktır.
Artırılacak 750,000 TL nominal değerli pay, B grubu olacaktır. Halka arzda hisse fiyatı 8.36TL’dir ve 27-28 Şubat
2014 tarihlerinde satışa sunulacaktır. Halka arz Borsa’da Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış yöntemi ile gerçekleştirilecektir.

FİYAT TESPİT RAPORU ANALİZİ – GARANTİ YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.Ş.

Fiyat tespit raporunun (“FTR”) net, anlaşılır ve makul olduğunu düşünüyoruz. FTR’de bulunan Şirket ve sektör verilerinin gerçeği tam olarak yansıttığı kabul edilmiş olup ayrıca mali, hukuki ve vergisel inceleme yapılmamıştır.

Piramit Menkul Kıymetler’in yaptığı değerlemeye göre Politeknik’in halka arz edilecek paylarının birim fiyatı 8.36TL olarak tespit edilmiştir. Şirket’in değerlemesi Politeknik’in 31 Aralık 2013 bilançosuna göre yapılmıştır. Değerlemede İndirgenmiş Nakit Akımları Yöntemi (İNA) ve Piyasa Çarpanları Analizi yöntemleri kullanılmıştır.

Belirlenen hisse başı 8.36TL halka arz fiyatı, yukarıdaki yöntemler kullanılarak bulunan fiyatlar üzerinden ağırlıklı fiyatlamada oluşan hisse başı 9.37TL Şirket değerine göre %10.8 iskonto sunmaktadır.

Sonuç: FTR’da kullanılan değerleme yöntemleri hakkındaki görüşlerimiz aşağıdadır.

• Değerlemede kullanılan yöntemlerde ağırlıklandırma yapılmış olup, İNA Yöntemine %50 ve Piyasa Çarpanları Analizlerine toplam %50 ağırlık verilmiştir. Değerleme sonuçlarında İNA’ya göre halka arz fiyatı iskontolu olmasına karşın, benzer şirket çarpanlarına göre ederinde veya primlidir.

• İNA yönteminde kullanılan %9.5 seviyesindeki “risksiz getiri oranı” makul görünmekle birlikte, pazar risk primi %6.5 alınarak bulunan %16 özsermaye maliyeti de makul görünmektedir.

• Benzer Şirketler Piyasa Çarpanları Analizinde işlem gören şirket azlığından dolayı sadece iki şirket bulunması sağlıklı bir ortalama oluşmasını engellemektedir. Buna ek olarak benzer şirketlerden ikisinden biri olan ALKIM’in endeks göreceli olarak tarihi yüksek seviyelerden işlem görmesi, çarpan ortalamasını yükseltmektedir.

• Değerleme ortalamasında çıkan sonuca uygulanan %10.8 halka arz ıskontosu, şirket ölçeği düşünüldüğünde düşük olarak değerlendirilebilir.

• Garanti Yatırım tahminlerine göre %1.5 GSYH büyüme beklentimiz olan 2014 yılında, Şirket net satışlarında %21 artış beklemektedir. Her ne kadar 2013 yılındaki düşük baz etkisi bulunması, Şirket’in satış hacminin %40’ını ihraç etmesi ve ortalama $/TL kurunun 2014 yılında %14 artacağını öngörmemize karşın, 2014 yılı beklenen satış büyümesini yüksek olarak
değerlendiriyoruz.

• Raporda 2014 yılında FVAÖK marjındaki 4 puanlık iyileşme nedenini açıklayan bir ibare bulunmamaktadır. Son 3 yıl ortalama FVAÖK marjı %16.4 seviyesinde iken, tahmin dönemi FVAÖK marj ortalaması %21.7 seviyesindedir. Raporda belirtilen yıllık kiranın 2014 – 2015 yıllarında yapılacak yatırım sonrası ödenmeyecek olmasının etkisinin yaklaşık 1.5 puan olarak hesaplıyoruz.

• Fiyat tespit raporunda risklere yer verilmemiştir. Yüksek büyüme beklentilerinin gerçekleşmemesi veya ertelenmesi değerlemeyi olumsuz etkileyebilecektir. Benzer şekilde FVAÖK marjı gerçekleşmesinin tahminlerin altında kalması değerlemeyi aşağı yönlü etkileyebilecektir.

• 12 ay süreyle Şirket paylarında %10 ve üzeri pay sahibi olan mevcut ortakların hisse satmama taahhüdü ve açıklanan temettü politikaları olumlu olarak değerlendirilmiştir.

Raporun tamamı için tıklayın.

TÜM HİSSE YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir